הבהרה

  • חידוש מנוי לאתר הכרויות
    רונן זגורי | 08/08/2010 12:28

    לפני שבוע התפתיתי בתמימותי וטמטומי לרכוש מנווי לשבוע בלבד ובמחיר קורץ של עשרה שקלים לאתר הכרויות. לא טרחתי לקרוא את ההסכם ובו נאמר כי המנוי מתחדש אלא אם כן אני מודיע לשירות הלקוחות מראש על אי רצוני בחידושו. שאלתי - האם יש לי כאן איזשהו קייס? אמנם עושה רושם שהדברים נעשו באופן חוקי ואין ספק כי חטאתי כאן ברשלנות כבדה אבל הדרך שבה הדברים נעשים מבחינת מהותם היא מלוכלכת מאוד. מה אני יכול לעשות? היש משהו שאני יכול לעשות בכלל?צרכן טיפש שנפל קורבן לאנשים מרושעים

    • הבהרה
      רונן זגורי | 08/08/2010 17:03

      למיטב הבנתי החוק הרלוונטי לעניין הוא תיקון 22 לחוק הגנת הצרכן. עיינתי בו וביחס לכתוב בו ועל מנת לאפשר התייחסות מדויקת למקרה שלי אני רוצה להבהיר:1. העסקה הייתה למשך שבוע אחד2. בחוזה שעליו חתמתי היה סעיף שדיבר על חידוש אוטומטי של החוזה לתקופה של חודש ובמחיר של 117 שקלים אלא אם כן תהיה פנייה מצידי להפסקת השירות לפחות יום לפני יום החידוש.3. לא קראתי בחוזה אך חתמתי עליו.4. האתר חידש את המנוי לתקופה של חודש.שאלותי -א. האם הסעיף המדובר בחוזה פותר את האתר מלהודיע לי על כוונתו לחדש את המנוי? ב. האם יש כאן איזה ניסיון לעקוף את החוק על ידי כך שתקופת המנוי היא לשבוע בלבד (לפי התיקון בחוק : "תקופת ההודעה" - התקופה החלה בין שישים הימים שלפני מועד סיום העסקה או ההתחייבות, לבין שלושים הימים שלפני אותו מועד.)?בברכה, אסף

      • חידוש אוטומאטי של מנוי
        עו"ד אפי אהרונוב | 09/08/2010 12:57

        רונן שלום, לצערי הנוהג הנפסד הזה רווח באתרי אינטרנט כעין זה, ולא רק בהם. בעיקרון, עליך לקרוא את תנאי ההתקשרות בטרם אתה מקבל אותם עליך. גם אם קיבלת את החוזה עליך, במקרים מסוימים מוצא ביהמ"ש לנכון לבטל סעיף בחוזה אותו הוא רואה כ'תנאי מקפח' בחוזה אחיד. במקרה זה, איני מוציא מכלל אפשרות שבאם תביא את העניין לדיון בבימ"ש הוא ילך בכיוון זה, אם כי עמדת המוצא שלך היא נחותה ביחס לאתר.

    • רונן- קרה לי אותו הדבר בדיוק. עו"ד אהרונוב טועה
      עו"ד יאיר | 18/08/2010 20:08

      אני יודע באיזה אתר מדובר- אחד האתרים המלוכלכים ביותר הקיימים. לאחר שראיתי שהם חייבו אותי חודשיים נוספים פניתי אליהם בתקיפות והסברתי להם, כפי שציינת בצדק, שמה שהם עושים אינו חוקי לאור תיקון 22 לחוק הגנת הצרכן. הם החזירו לי את הכסף אחרי שבוע. אני ממליץ לך לעשות אותו דבר ואם לא יחזירו לך את הכסף לתבוע אותם. עו"ד אהרונוב טועה בתגובה שנתן לך. אין דבר כזה חידוש אוטומטי של חוזה. פשוט לא קיים. העובדה שהמון אתרים נוהגים כך אינה הופכת את זה לחוקי ואתה צודק לגמרי בהנחתך. דרך אגב, הנני עורך דין המתעסק בתביעות ייצוגיות בעיקר בנושאים צרכניים ואף שאין פסיקה בנושא הנ"ל ברור לגמרי שאתה צודק. ולעו"ד אהרונוב- מציע לך לבדוק את הסוגיות העולות כאן ביתר פירוט בטרם את הנותן תגובה שאינה נכונה.

      • אז ככה...
        רונן זגורי | 23/08/2010 11:35

        אני לא יודע עם מי הצדק. על כל פנים אחרי כמה הצקות הפנו אותי לבסוף ל"מנהלת שירות" שביטלה את המנוי בלי להתעקש בכלל. אין להם מה להפסיד - אם האדם מתעקש הם יבטלו ואם לא הכסף שלהם.תופעה מכוערת מאוד.בכל אופן, תודה על תגובתך.רונן