ביטול קורס

  • האם לפנות לבימ"ש לתביעות קטנות - יש עילה?
    לי | 25/07/2010 01:07

    נרשמתי לקורס פיסול במכללה לאמנות במסגרת של לימודי חוץ (חוג) בטלפון תוך בקשה לחייב את כ.האשראי שלי בשישה תשלומים. כעבור יומיים ביקשו ממני לחתום על טופס פרטים אישים שנראה יותר כמו חוזה התחייבות - כששאלתי לפשר התחיבות אמרו לי שזה במילא חוזה של הלימודים המלאים ושלא אדאג. מאחר ולא היתה לי כוונה שלא ללמוד חתמתי על החוזה ואז גם נודע לי שהקורס נדחה בשבועיים. כשבועיים לפני תחילת הקורס התקשרו אליי והודיעו לי כי תחילת הקורס נדחתה בשבועיים נוספים. מאחר ואני בהריון משמעות דחיית הקורס היא כי לא אוכל להשתתף בשיעורים האחרונים לכן ביקשתי לבטל את הרשמתי. נציגות המכללה התחלפו בשבועיים האחרונים שלוש פעמים וכל אחת שמגיעה מציעה לי שוב את האלטרנטיבה של להשלים שיעורים בכיתות אחרות (בהן יש סילבוס אחר וממילא מתקיימות בימים בהם אני עובדת) כרגע ממשיכים לחייב אותי ובעוד כשבועיים יתחיל הקורס אליו לא אגיעץ האם יש לי עילה לבימ"ש לת.קטנות? אני חייבת לציין שאת כל ההתנהלות אני עושה בעדינות ומנסה שלא להגיע למצב של תביעה אך מדובר בסכום לא קטן ונראה שמבחינת המכללה אין כל כוונה להחזיר לי דבר תודה

    • ביטול קורס
      עו"ד אפי אהרונוב | 25/07/2010 14:36

      לי שלום, בנסיבות שתיארת וככל שלא יידעו אותך מראש לגבי אפשרות שהקורס יידחה, אני סבור שיש לך עילת תביעה טובה. בשלב הראשון, המלצתי היא לפנות אליהם בכתב ובצורה מסודרת לדרוש החזר כספי מלא. במכתב צייני כי באם לא תקבלי החזר תפני להליך שיפוטי ותתבעי פיצוי נוסף מעבר להחזר.