אתה מוזמן לעיין בתגובתי אבל גם להמתין לאפי

  • שאלה לעו"ד אהרונוב
    שחר | 22/07/2010 11:12

    לפני מס' ימים שאלתי אותך לגבי עסקת מכר מרחוק, אך מכיוון שלא חדדתי את הפרטים אשמח לתשובתך בשנית. מדובר במקרה פשוט לכאורה. מה קורה במקרה בו אדם נכנס בצורה אקראית לאתר אינטרנט של סוכנות נסיעות X, רואה שם הצעות מחיר "נחמדות" באופן כללי, ובשלב זה מכיוון שהוא לא יודע לאן הוא רוצה לטוס נכנס מס' דקות לסוכנות ומבקש לקיבל מידע כללי לגבי יעדים (למשל, מזג אויר, אטקרציות כוו'). אחרי שבועיים שולחים לאותו בנאדם טופס גילוי נאות לגבי יעד מסוים (כמובן שמדובר בהצעה שעליה לא דובר בפגישה), ואז הוא מבצע את ההזמנה דרך אמצעי אלטקורני, ללא נוכחות משותפת של הצדדים? מה דעתך? האם מדובר בעסקת מכר מרחוק?

    • אתה מוזמן לעיין בתגובתי אבל גם להמתין לאפי
      מישהו | 22/07/2010 19:10

      אני עובד בסוכנות נסיעות גדולה, השאלה שלך קצת מורכבת, במהלך עבודתי נתקלתי בלא מעט בשאלות הקשורות לסוגיה זו והמסקנה אשר ני הגעתי אליה כל מקרה לגופו. על פניו, עסקת המכר המפורטת בפנייתך, הינה עסקת מכר מרחוק. כל ביצוע הזמנה טלפונית ובאמצעות אתר האינטרט, הינן מוגדרות כעסקאות מכר מרוחק, להבדיל מהעובדה אילו היית חותם באופן פרונטלי על אישור הזזמנתך במשרדי החברה. לא הבנתי פרט בפנייתך, גילוי נאות מצורף בד"כ לאישור הזמנה, הסקתי כי ביצעת בסופו של דבר הזמנה, במידה ויש פרט כלשהו אשר אינו זהה בין אשר הוצע טלפונית, לבין אשר הועבר לאישורך, עליך להסב זאת לתשומת לב הנציג בטרם אישורך. במידה ואישרת את ההזמנה, משמע האחריות היא בד"כ עליך. ולמען הסר ספק, אסכם, גם במידה וניתנו פרטים טלפונית, ואושרו על ידך באמצעות האתר, הינם סוג את עסקת מכר מרחוק.

      • עסקת מכר מרחוק
        עו"ד אפי אהרונוב | 23/07/2010 10:04

        שחר שלום, כאמור, אני סבור שבנסיבות אלו לא מדובר בעסקת מכר מרחוק, אם כי, זו דעתי לאור ההגיון העומד מאחורי ההבחנה בין עסקה רגילה לעסקת מכר מרחוק, אך לא ידוע לי על פסיקה בעניין. אני מסכים שיש היגיון גם בעמדת קודמי, המנוגדת לשלי. אם אתה מוכן לקחת את הסיכון שטענתך תידחה - לך על זה.