תביעה קטנה

  • האם אצליח בתביעות קטנות?
    אביב | 02/07/2010 18:37

    שלום, אני לקוח בחברת אורנג חידשתי חוזה במסלול חיילים בלית ברירה, עקב שינויים בתעריפים בחוזה הישן, בחוזה החדש נאמר לי לשאלתי שאני לא מחויב לאינטרנט סלולרי כמו בחוזה הישן שכן המכשיר נרכש מחנות פרטית ורק הסים של אורנג-ככה שאין התחיבות לאינטרנט ולכול דבר אחר. עקב מעבר למסלול חדש הביאו לי פלאפון NOKIA2330 ללא כול התחיבות- במתנה שאלתי את הנציגה שאכן אין לי כול התחיבות: לא אינטרנט לא שיחות ולא תשלום כולשהו אף פעם, כי אני הופך את הפלאפון הזה למסלול "ביג-טוק" ככה שאין עליו כול התחיבות אליכם, והיא אמרה שאני צודק ואפילו אני יכול למכור אותו או לשים אותו בארון בלי להשתמש בו בכלל, וכדי להרגיע אותי הביאה לי קבלה ששם הפלאפון עלה 0 ש"ח. אלא שפתאום אני מגלה כי אני מחויב לאינטרנט סלולרי ולשירות פאנטון (צליל המתנה) בלא ידיעתי והסכמתי ובאופן שלא מתקבל על הדעת, שכן וידאתי עם הנציגה שאצלה חידשתי חוזה שאין לי כול התחיבות לאינטרנט ולפאנטון או לכול שירות אחר. יצרתי קשר עם אורנג שם העבירו אותי למישהי אחרת והיא אמרה ששדרגת אז התחייבת לאינטרנט ולפאנטון ואם תבטל תשלם קנס.אך לאחר מסע הסברים היא אמרה שתבטל לי את האינטרנט והפאנטון ללא קנס ,אך לא יזכו אותי על החיובים שלהם עד עכשיו מרגע החידוש חוזה, אפילו שלא השתמשתי באינטרנט ,אין לי בכלל גישה לאינטרנט מהפלאפון בשביל זה נציג מאורנג צריך להביא לי קוד לפתיחה-אז איך גלשתי בכלל...ואיך אני יודע שיש לי פאנטון (צליל המתנה)הרי אני לא מתקשר לעצמי.... למזלי בעת הצטרפות למסלול אמרתי לנציגה לרשום על דף שהמכשיר בחינם וכך עשתה והדף אצלי, ובאותו היום התקשרתי שעתיים לערך אחרי חתימת החוזה לאורנג ווידאתי עם הנציג שאכן הפלאפון שקיבלתי במתנה לא דורש כול התחיבות לרבות אינטרנט סלולרי, והוא ענה שאין לי כול התחיבות וגם לא לאינטרנט ואם רשום בחוזה מחיר של אינטרנט זה לצורך ידיעה בלבד רק אם ואהיה מעוניין באינטרנט בעתיד... ואף בחוזה שחתמתי, בסעיף של תחומי עניין מסומן לי ליד לא מעוניין "V" ולא מסומן לי חדשות,כלכלה,וכו' ונסיים בשאלה האם אוכל לתבוע בתביעה קטנה?גם על עוגמת נפש,צער והטעיית הצרכן?האם הסיכוי לזכות מצוין? והאם ההקלטה שביצעתי היא ראייה חזקה ביותר להכול? תודה מראש.

    • תביעה קטנה
      עו"ד אפי אהרונוב | 04/07/2010 18:23

      אביב שלום, "הנבואה ניתנה לשוטים" ולא ניתן לנבא מראש את הצלחת התביעה. ככל שהחברה חורגת ממה שכתוב בחוזה וממה שנאמר לך והוקלט על-ידך, אני סבור שבידך תשתית ראייתית חזקה יחסית לתביעה.