חוב ארנונה

  • חוב ארנונה בדיקה מושכרת
    liorcohen | 02/07/2010 14:01

    התברר לי כי בדירה אותה אני משכיר קיים חוב ארנונה של כ 14000 ש"ח. החוב רשום לחובת דייר שעזב לפני כארבע שנים, אחריו גרו דיירים שלא העבירו את חיובי הארנונה לשמם, לא שילמו ונוצר חוב ע"ש הדייר הקודם. היום נכנסה לדירה דיירת חדשה ובעת העברת רישום הארנונה לשמה התגלה החוב. אני כבעל הדירה לא ידעתי עד כה על החוב, ולא קיבלתי מהעירייה אף הודעה רשמית עד עצם היום הזה. שאלתי על מי חל החוב, מה עליי לעשות משהו כדי לפרוע את החוב ובכלל?

    • חוב ארנונה
      עו"ד אפי אהרונוב | 04/07/2010 18:20

      שלום ליאור, מבחינת העירייה החוב הוא על מי שרשום בפועל כחב בארנונה, וככל שמדובר בך ונשלחו אליך התראות בעניין, אתה מחוייב לכסות את החוב. במקביל, זכותך לתבוע את השוכרים הקודמים על חובותיהם היחסיים (בתוספת הפרשי הצמדה ריבית ופיצויים על הפרת חוזה). להבא, השתדל לוודא שהעברת החשבונות מתבצעת כהלכה וגבה את עצמך בחוזה השכירות.

      • בקשת הבהרה
        ליאור | 04/07/2010 22:43

        תודה רבה לך על תגובתך המהירה...מבקש הבהרה, רשום כחב - דייר שהתגורר בעבר בדירה אע"פ שהוא לא זה שהותיר את החוב... ודבר נוסף לא נשלחו אליי התראות מהעירייה (אולי מהסיבה שאני הבעלים של הדירה - אך איני רשום כדייר ולכן לא חייב בתשלומי הארנונה???), האם עדיין עליי לטפל בחוב??? תודה רבה ליאור

        • תשובה
          shaiw | 06/07/2010 10:11

          אכן, חב הארנונה לעירייה הוא על המחזיק הרשום בעירייה ולכן אם השוכר הראשון היה רשום הרי שהוא בעל החב. למעשה, אל מול העירייה הוא גם מחזיק בחוב של השוכר השני.. אבל בעניין זה השוכר הראשון יוכל לתבוע את השוכר השני על הארנונה כי לא הוא זה שהתגורר בנכס (אבל מול העירייה זה לא יעזור לו). הייתי מציע לך לחייב מעתה כל שוכר חדש להודיע לעירייה כאשר הוא נכנס. עם זאת, בעקרון, החוב שציינת הוא לא שלך ולא של השוכר החדש. שי ויסבוך, עו"ד לענייני מיסוי עירוני ארנונה אגרות והיטלי פיתוח

          • אחריות משלוח התראות לבעלים
            ליאור | 07/07/2010 07:11

            שוב תודה רבה לך על תגובתך המהירה, מבקש הבהרה נוספת בעניין ההתראות... אליי לא הגיעו התראות, ייתכן שהן נשלחו לדירה המושכרת - ולא לכתובת מגוריי...האם אין באחריות העירייה לעדכן את בעל הדירה? תודה רבה ליאור