תיקון מכשיר סלולרי

  • תביעה- חברת אורנג'
    יעלי27 | 01/07/2010 18:47

    שלום רב, לפני כחודש ימים פניתי לחברת אורנג' בשל בעיה ברמקול של המכשיר הנייד שלי. הם הכניסו אותו למעבדה ויומיים לאחר מכן כשהחזירו אותו היו לו פגמים בפלסטיקה והרמקול עדיין היה לא תקין. התקשרתי לשירות לקוחות וסיפרתי להם את הבעיה הם הסכימו לשלוח שליח לביתי שאסף את המכשיר שוב לתיקון. יומיים לאחר מכן שוב חזר המכשיר אך שוב לא תיקנו את הפגמים שהם עשו לפלסטיק של המכשיר. הפעם סרבתי לקחת את המכשיר בחזרה מהשליח, ופניתי אליהם שוב טלפונית ( מיותר לציין שכל שיחה איתם זו שיחת התשה שלוקחת יותר משעה!!!). אחרי כמה ימים הלכתי עם בעלי לנקודת שירות שלהם בכפר סבא. שם ביקשנו לקבל מכשיר חלופי אבל מהדגם של המכשיר שלי. הם דחו את בקשתנו על הסף. שם התפתחו דין ודברים בין בעלי למנהל החנות, כאשר השיא היה שמנהל החנות הרים ידיים על בעלי (אציין שבעלי לא החזיר לו). חשבנו להגיש תלונה במשטרה אך החלטנו לתת לרשת אורנג' הזדמנות לתקן את הטעות כדי להימנע מעירוב המשטרה. כתבנו מכתב לפניות הציבור של רשת אורנג'. למרות שהם מתחייבים להשיב תוך שלושה ימי עסקים הם התקשרו אלינו מס' ימים מאוחר יותר (וגם זה אחרי שהצקנו להם טלפונית שאנו כבר רוצים תשובה). כשהם חזרו אלינו הם הציעו הצעת "פיצוי" לפיה אני אשדרג את המכשיר שלי למכשיר שהם בוחרים לי ועליי להתחייב אליהם ל-18 חודשים נוספים!!! ושהם גם ישנו לי את התוכנית הטובה שיש לי כי לדידם על מנת לשדרג צריך לשנות את התוכנית. בנוסף הם הציעו להחזיר לי את יתרת התשלומים שלי על המכשיר הישן. כמובן שלא הסכמתי להתחייב לעוד 18 חודשים וכך יצא שעד היום (יותר מחודש עבר) ואני עדיין עם המכשיר החלופי של אורנג'. השאלה שלי היא האם יש לי עילת תביעה בבימ"ש לתביעות קטנות נגד חברת אורנג'? בעלי היה איתם בטלפון לדעתי לפחות 5-6 שעות!!! אפשר להראות את זה בפירוט שיחות. הם ניסו להתיש אותנו ושיגעו אותנו לגמרי בחודש האחרון. בנוסף, המכשיר שלי לא ברשותי כבר חודש ימים למרות שאני משלמת עליו מדי חודש. מה עושים? תודה!

    • תיקון מכשיר סלולרי
      עו"ד אפי אהרונוב | 04/07/2010 18:18

      יעל שלום, ההתנהלות שאת מתארת אינה סבירה בעיני ויש מקום לתביעה קטנה, לטעמי. עליכם לקחת בחשבון שעל-מנת לבסס את תביעתכם לא די בתיאור מה שקרה אלא רצוי להצטייד בהוכחות, ועל כן, מומלץ לנסות ולהוציא מהחברה הודאה בעניין, במסגרת שיחת טלפון, ולהקליט אותה, ולאחר מכן לפנות לביהמ"ש. בכל מקרה, רצוי להקדים לתביעה מכתב מסודר ובו דרישה לביטול העסקה ופיצוי.