יש להתכונן לקדם משפט על פי נסיבות התיק.

  • קדם משפט
    דורית | 11/06/2009 00:56

    הגשתי שטר לביצוע והוגשה התנגדות ,ההתנגדות התקבלה ונקבע מועד לקדם משפט .בהחלטה הורה בית המשפט על הליך של גילוי ועיון הדדי . מעבר לכך שאלתי היא האם לדיון בקדם המשפט עלי לנקוט בפעולה כלשהי או להגיש מסמכים כלשהם . או שאני באה לדיון ורק לאחריו בשלבי ההוכחות אצטרך להגיש את תצהיר העדות הראשית מטעמי . אודה לך מאוד אם אוכל לקבל ממך בקצרה את פירוט השלבים

    • יש להתכונן לקדם משפט על פי נסיבות התיק.  לת
      עו"ד משה שרגא | 11/06/2009 07:37

      • איזה מן תשובה זו
        דורית | 11/06/2009 21:24

        עם כל הכבוד בשביל תשובה כזו לא צריך להיות עורך דין , עו"ד שרגא היקר אם לקחת על עצמך תפקיד בפורום הזה מן הראוי שתמלא אותו בהגינות וכראוי , ציפיתי לקבל ממך תשובה שתקדם אותי , השאלה היתה מאוד ברורה , ואילו תשובתך הינה עלבון בעיקר לשמם הטוב של עורכי הדין בכלל, ושל אלה מהם שבחרו לנהל פורומים בפרט .

        • תגובה
          עו"ד משה שרגא | 12/06/2009 11:20

          כפי שרופא לא יכול לומר כיצד להתכונן לניתוח ללא ידיעה כלשהיא בדבר המחלה, עו"ד לא יכול לייעץ כיצד להתכונן לדיון ללא ידיעת התיק וההליך שבמסגרתו מתדיינים. לאחר הגשת כתבי הגנה יכולות להתבצע פעולות מסויימות נוספות לפי בחירת הצדדים ולפי התקנות. קדם המשפט אמור לסיים שלב זה. בשל רוחב היריעה, אני מציע שתקראי חלקים רלבנטיים בספר העוסק בסדרי דין כלליים כגון הספר של גורן או זוסמן. במידת הנדרש, להרחבה נוספת תוכלי לקרוא ספרות העוסקת בסדרי דין ספציפיים כגון סדר דין מקוצר או סדר דין מהיר. אני תקווה שתשובה מפורטת זו סייעה לך ולו במקצת. שבת שלום ובהצלחה.

          • תודה ,ובכל זאת.......
            דורית | 12/06/2009 12:29

            ההשוואה לתחום הרפואה שהבאת בתשובתך נכונה אלא שהיא אינה מתאימה לעניננו,השאלה שלי היתה שאלה כללית,שנוגעת לסדרי הדין , הרי תסכים איתי שסדרי הדין נועדו להכניס כללים שלפיהם כולם ינהגו ולכן עלה בדעתי שתיאור המקרה אינו כל כך חשוב, ואני ככל הנראה אדע להתמודד איתו ,חשוב לי לעומת זאת להבין את הכללים . המקרה שבו מדובר הוא כדלהלן :הוגש שטר לביצוע בגין נזקי שכירות הוגשה התנגדות ,היה דיון וההתנגדות התקבלה . נקבע מועד לקדם משפט וניתן צו לגילו ועיון הדדי במסמכים .עד כאן תיאור המקרה . כעת השאלה שלי היא כזאת ,לדיון בקדם המשפט אני בעצם מגיעה בלי כלום ? שהרי עד עכשיו למעט השטר שהוגש לביצוע ולמעט שאלונים וגילוי מסמכים שהוחלפו בין הצדדים , לתיק בית המשפט בעצם לא הגשתי עדיין כלום . וכאן באה השאלה שלי האם בשלב הזה שלקראת קדם משפט אני צריכה (אני או כל מתדיין אחר שהגיש שטר לביצוע)להגיש משהו,מתוך מה שהבנתי את תצהיר העדות הראשית מטעמי אוכל להגיש רק לאחר הדיון בקדם משפט......האם אני טועה ?

            • בכל זאת העניין תלוי בנסיבות
              עו"ד משה שרגא | 12/06/2009 12:59

              דהיינו סכום השיק(ים) - שילמד האם התיק בדיון מהיר, וכן ההחלטות שניתנו ע"י ביהמ"ש עד כה.