התיישנות 7 שנים

  • האם יש התיישנות על שטרות
    גולדי | 10/06/2009 11:23

    האם ישנה התיישנות על שטרות? אם כן כמה זמן? האם ניתן להגיש שיק להוצל"פ 8 שנים לאחר שעבר מועד הפרעון? האם כאשר מגישים שיק באיחור כזה, הזוכה זכאי לריבית והצמדה על כל השנים בהן שמר את השיק ולא החל הליכים? האם ניתן לטעון התיישנות או שיהוי?

    • התיישנות 7 שנים
      עו"ד מיכל | 10/06/2009 14:46

      ניתן להגיש התנגדות לביצוע שטר. עם הגשת ההתנהגדות מעוכבים ההליכים נגד החייב והתיק עובר לבימ"ש השלום בסדר דין מקוצר . ניתן לפנות אליי ישירות במייל ***צונזר ע"י מערכת- השארת פרטי התקשרות בניגוד לתקנון האתר***

      • התיישנות אינה מונעת הגשת שיק לביצוע
        עו"ד משה שרגא | 12/06/2009 11:41

        גם לאחר 50 שנה ניתן להגיש שיק לביצוע. על החייב להעלות את טענת ההתיישנות בהזדמנות ראשונה ואם לא יעשה זאת באופן הנדרש על פי הפסיקה, לא תעמוד לו טענה זו.