בהמשך למה שכתבתי למעלה

  • דמי מזונות צמודים למדד
    בעל גרוש ומבולבל | 27/05/2009 23:42

    שלום רב, אני גרוש זה שמונה שנים ומשלם דמי מזונות באופן קבוע בצורה עקבית ומסודרת. בהסכם נכתב כי דמי המזונות יהיו צמודי מדד ויעודכנו אחת ל 3 חודשים. לא אני לוא לגרושתי שמנו לב לכך והיום 8 שנים אחריי היא דורשת הגלת מזונות (ב - 400 שקל יותר) ויתרה מזאת היא דורשת תשלום רטרואקטיבי של כל השמונה שנים אחורה.. האם היא זכאית לכך? האם היא תזכה בתביעה? היא אמרה לי שהיא מתכוונת לפנות להוצל"פ לבקש את כל מה שאני חייב לה האם אכן היא יכולה לפנות להוצל"פ? מה הדין בדברים כאלה? האם מותר לה להתעורר אחרי כל כך הרבה זמן???? אנא תגובתכם ועזרתכם! תודה רבה ומראש!!!

    • בהמשך למה שכתבתי למעלה
      בעל גרוש ומבולבל | 27/05/2009 23:49

      בהמשך לממה שכתבתי שאלותי הם: 1. האם גרושתי זכאית לקבל רטרואקטיבי את כל המדד ? 2. האם היא יכולה לפנות להוצל"פ בעניין זה? עאו לבית דין לענייני משפחה? מה הסמכות של ההוצל"פ בעניין זה? 3. האם אוכל להתנגד או להגיב להחטת ההוצל"פ ואם כן איפה ואצל מי ואיך? 4. האם עליי להגדיל את הדמי מזונות לאלתר בשלב הזה בלי קשר לתביעה כן או לא... 5. מה הסיכויים שגרושתי תזכה בתיעה שכזו של תשלום רטרואקטבי\ אנא, ממך אני אובד עצות ואינני יודע מה לעשות! אשמח לתשובה מפורטת ומנומקת דיו כולל הפניה לפסקי דין הנחיות וכו... המון תודה!

      • חיובי, היא זכאית לקבל את שנפסק בזמנו.
        אביהו | 28/05/2009 07:11

        אם היא תפתח נגדך תיק בהוצל"פ החוב יהיה גבוה מאד שכן לקרן המדד שהיה אמור להתווסף בזמנו התווספו כיום ריבית והצמדה בהתאם לחוק ההוצל"פ. לטעמי נכון שתגיע איתה להסדר בלי להגיע לשום הליך משפטי כי שם טענותיך לא יועילו למעט ואולי טענה קלושה של שיהוי שאולי תוריד ממך את הריבית והצמדה על הקרן. אם הגעת עמה למבוי סתום אתה יכול תמיד לנופף בתביעה להקטנת המזונות. תנסה להגיע עמה להסדר בפני עו"ד.