אם מדובר בכסף שהוא באופן וודאי מתקבל

  • פירוק תיק פש"ר
    אורלי | 17/05/2009 09:25

    שלום,בעלי פושט רגל משנת 2006 . בקרוב בע"ה נקבל סכום של כסף שאיתו נרצה לסגור את תיק הפש"ר.איך עושים זאת? האם כדאי להציע הצעה לכונס לסגירת התיק? האם כדאי לבטל את התיק ואז לנהל מו"מ עם כל הנושים כדי להוזיל עלויות?? תודה.

    • אם מדובר בכסף שהוא באופן וודאי מתקבל
      אביהו | 17/05/2009 15:38

      לידכם, כדאי להשאירו בשלב זה ביד הנותן ובמקביל לנהל משא ומתן עם הזוכים לסגירת החוב. לחתום עמם אחד אחד בהסכם ולהעביר את הכסף ולסגור. צריך להיות מאד זהירים בעניין. הייתי חותם עם אחד, מעביר את הכסף, סוגר את תיק ההוצל"פ וממשיך הלאה בוודאות שלא נכשלים בדרך ומישהו מניח ידו על כל הכסף שאתם אמורים לקבל. בהצלחה

      • מותר לנהל מו"מ עם הנושים עצמם במסגרת תיק פש"ר??  לת
        אורלי | 19/05/2009 15:06

    • בקשה למתן צו הפטר
      עו"ד שווץ איתן | 18/05/2009 16:50

      הצעות הסדר במסגרת הליך פשיטת הרגל טובות אלפי מונים מהצעות הסדר מחוצה לו. הסיבה לכך נעוצה בדרישה מהנושים להגיש את תביעת החוב מטעמם אם הינם מעונינים לקבל דיבידינד בהליך פשיטת הרגל. לאור נסיוני הרב, בד"כ תביעות החוב המוגשות במועד (6 חודשים מיום מתן צו הכינוס) אינם עולים כדי מלוא החובות, לעיתים הינם באים כדי 25% מסך החובות ופחות. לפיכך, פניה להסדר מחוץ להליך הפש"ר תהא כרוכה בעמידה מול *כל* הנושים, בעוד בהליך הפש"ר, בעלך עומד אל מול מגישי תביעות החוב. כמו כן, לא כל תביעות החוב מתקבלות וחלקם מופחתות בשל ריביות מופרזות ו/או בלתי מוצדקות. לסיכום, ישנם 2 אפשרויות: 1. בעת בה מתקבל סכום הכסף, יש להגיש בקשה למתן צו הפטר חלוט ולהציע את הסכום שיתקבל מאת צדדי ג', שיסייע לסיכויים שהכונ"ר, הנושים וביהמ"ש יטו לקבל את בקשתכם. 2. לעיתים בשל חלוף השנים, התשלום לתיק האיחוד טרם הפניה להליך הפש"ר, גובה התשלומים החודשיים בהליך הפש"ר ובהתחשב בנסיבות המיוחדות של החייב, קיים הסיכוי לקבל הפטר מבלי להציע כל סכום נוסף. עפ"י נהלי הכונ"ר, כ-4 שנים לאחר פשיטת הרגל, בשלו התנאים להפטיר חייב מחובותיו אם עמד בתנאי ההליך, שילם את צו התשלומים והגיש דו"חות כסדרם ובמועדם.