הבדל בין איחוד תיקים לחייב מוגבל באמצעים

  • תיקי הוצל"פ
    יפעת | 09/05/2009 21:00

    שלום כנגד בעלי יש שלושה תיקי הוצל"פ שחובם מסתכם בסך 35,000 ש"ח בגדול יש צו תשלומים בסך 400 ש"ח שאנו לא יכולים לעמוד בו בעלי כיום מובטל ואני עובדת חצי משרה ויש לנו 2 פעוטות מה עושים? האם אפשר לנקוט נגדו שהוא מובטל? האם צריך להגיש מוגבל באמצעים? או איחוד תיקים? מה ההבדל?

    • הבדל בין איחוד תיקים לחייב מוגבל באמצעים
      עו"ד משה שרגא | 09/05/2009 21:53

      באיוד תיקים יש לשלם סכום "גבוה" יחסית כל חודש. תמורת זאת מקבלים איחוד תיקים והגבלות מסויימות. חמב"ץ משלם סכום נמוך יחסית כל חודש, אך מקבל הגבלות חמורות יותר.

      • מחכה עדיין לתשובה
        דחוף תשובה | 10/05/2009 20:08

        עדיין לא ענית לשאלתי מה לעשות, מה כדאי בעלי מובטל ואני משתכרת כ - 200 ש"ח לחודש+2 פעוטות? באם אפשר לנקוט נגדו בהליכים?

        • לדעתי נכון לבקש איחוד התיקים והכרזה כמוגבל
          אביהו | 11/05/2009 14:13

          באמצעים, אחרת הוא עלול עוד להעצר. תגישי דחוף כולל עיכוב הליכים.