העיקול שנעשה ע"י צד ג' הנו לסכום שהוא מעבר

  • גרירת עיקול מנכס אחד לנכס השני
    סבינה | 09/05/2009 04:20

    יש לי שאלה. אם לקחתי משכנתא מהבנק על סך 150 אלף מתוך 250 אלף שווי הדירה ונרשמה הערת אזהרה לטובת הבנק. מאוחר יותר הוטל עיקול על הדירה מצד ג'. החלטתי לעשות עסקת חליפין, ולמכור את הדירה ששוויה 250 בדירה ששוויה 150... גוררת את המשכנתא בהסכמת הבנק. והשאלה היא האם אני אוכל לגרור גם את העיקול על הדירה החדשה בהסכמת המעקל? אם כן, באיזו דרך ומה סדר פעולותיי? תודה רבה רבה, זה דחוף!

    • העיקול שנעשה ע"י צד ג' הנו לסכום שהוא מעבר
      אביהו | 09/05/2009 10:59

      ל 150.000 ש"ח משכנתא שלבנק זכות קדימה לגבותו ממך ומכאן ואתה רוצה לגרור את המשכנתא לבית שווה ערך לסכום זה, לא נשאר לצד ג' מה לעקל והוא יבקש בשלב המכירה לקבל את זכותו. חכה גם לדעתו של עו"ד שרגא בנושא.

      • שכחתי לציין
        סבינה | 09/05/2009 13:11

        שהמוכרים את דירת 250 חייבים לקונים 50 אלף, ואילו 50 אלף הנותרים שהקונים צריכים לשלם למוכרים יתקבלו רק בעוד 4 חודשים מחסכונם. השאלה, לאן הולכים עם העיקול אם למוכרים אין כסף כרגע להסירו!? (אני יודעת שהמשכנתא ראשונה בזמן גוברת על עיקול מאוחר, מה גם אין עדיין מימוש משכנתא) מה לעשות כדי שהעסקה תיצא לפועל, הרי עם עיקול בתוקף על הנכס אסור לעשות עסקאות... תודה

        • צריך למצוא דרך להוריד את העיקול בכיסוי החוב
          אביהו | 09/05/2009 20:33

          כי לשם כך נועד העיקול ובכדי לנצל הזדמנות מסוג זה או לבקש מימוש. לא כדאי שהמעקלים ידעו שאתם מעוניינים למכור. תנסו להגיע להסדר.

    • נדרשת הסכמת הזוכה המעקל אשר כנראה לא תגיע  לת
      עו"ד משה שרגא | 09/05/2009 21:51