התייחסות...

  • התראה על תהליכי הוצל"פ מעיריית ב"ש
    דרור | 30/04/2009 17:55

    שלום רב, קיבלתי היום הודעה מעיריית ב"ש על דרישה לתשלום קנס על סך 2350 ש"ח באמצעות חברת הגביה מ.ת.א.ר. (שראיתי כבר סיפורים רבים עליה בפורום ובכלל). הדרישה היא דרישה לתשלום אחרי מספר כפלי קנס לפני ביצוע הליך הוצאה לפועל עד לסוף חודש מאי. חשוב לציין כי זו הפעם הראשונה שאני שומע כי התהלך נגדי הליך משפטי כלשהו. כשהתקשרתי לברר על שום מה ולמה, נאמר לי כי הקנס הוטל עלי על פרסום שלט לא חוקי וכי הגביה נעשתה בעקבות גזר דין של בית משפט (כמובן שלא בנוכחותי). לא רק שלא פירסמתי שלט, אלא שגם לא הייתי בארץ בתאריך האמור (ויש לי הוכחות לכך). טסתי מספר שבועות לפני כן וחזרתי כחודש וחצי לאחר ביצוע העבירה (כביכול). כששאלתי לגבי ערעור על פסק הדין, נאמר לי מחברת הגביה כי עלי להפקיד בידיהם צ'ק ורק אז ניתן יהיה לבצע את הערעור. זה קצת נשמע לי כמו טריק מסריח... מה עלי לעשות בכדי לבטל את פסק הדין? האם הגיוני כי עד היום לא קבלתי הודעה אחת על כל העניין, ועכשיו אני מקבל הודעה על כך 3 שבועות לפני הוצאה לפועל? האם אין מחויבות על התובעת להוכיח כי אני מיודע על תאריך המשפט, שכן לא קיבלתי אף לא הודעה אחת על הנושא (בזמן שעירית ב"ש שלחה לי ארנונה לכתובתי)? איך ניתן לקבל הקפאת הליכים עד לבירור העניין? ולאיזה בית משפט עלי לפנות? תודה, דרור

    • התייחסות...
      אביהו | 30/04/2009 20:16

      בקש לראות את פסה"ד שבגינו נוקטים כנגדך בהליך המדובר. משם תדע איך, למה, מתי ויהיה לך מס' תיק ובית משפט. לאחר מכן גש לאותו גורם שיפוט ובקש לצלם את כל התיק ואז יהיה לך יותר קל להבין. עשה זאת מהר. בעקרון אתה לא אמור להסתייע בהם בכדי לקבל את החומר המשפטי כולל פסה"ד כי פרטיו אמורים להיות רשומים על ההודעה שקיבלת. ברגע שהשגת הכל ואתה רוצה לערער או להתנגד יש לך כתובת. נהל הכל בדואר רשום בכדי שאם הם יפתחו נגדך בהליכי הוצל"פ תיהיה לך אסמכתא שפעלת מולם להבין במה מדובר ובכך הם לא יצליחו לגבות ממך דבר עד שייתנו לך את כל הזכיות לערער או להתנגד כחוק.

      • המשך העניין
        דרור | 06/05/2009 15:08

        הלכתי לעירייה ולבית המשפט והוצאתי את פרטי התיק.בדף מידע בעיריה בנושא הערעורים כתוב כי "לא תתקבל בקשה למזכירות בית משפט השלום לעניינים מקומיים בבאר שבע ללא תגובת המאשימה (עיריית באר שבע)".העניין הוא שאם אני אחכה עד התגובה של העירייה, יתחילו מולי כבר תהליכי ההוצאה לפועל. האם זה חוקי למנוע ממני הגשת בקשה לביטול פסק הדין בגלל שלא המתנתי לתגובת העיריה?

        • גש לבית המשפט ובקש לעיין בתיק ושם שאל
          אביהו | 07/05/2009 17:33

          לגבי זכויותיך מהעובדה שלא ידעתה דבר. תגיש בקשה לביטול פסק הדין. אם יש ברצונך להגיב שוב, תמצת את הנושא ותעלה אותו להתחלת הפורום.