בעיקרון הם לא יכולים לנגוע בכספי קטין, אבל

  • בבקשה ייעוץ דחוף עזרה
    מלי | 28/04/2009 13:07

    שלום, ברצוני לדעת עם במידה ואני עושה תוכנית חיסכון לילד שלי בגיל 5 תוכנית ל4 שנים ויש לי הוצאה לפועל האם הם יכולים לקחת את הכסף כי בעיקרון אני אפוטרופוס ואני גרושה? יש להם זכות לדרוש או לקחת את הכסף שיהיה בתוכנית או ישתחרר? ומהו הפירוש לקרן בהוצאה לפועל?

    • בעיקרון הם לא יכולים לנגוע בכספי קטין, אבל
      אביהו | 28/04/2009 14:44

      החייב יכול להציג את המהלך שעשית לצורך העלמת כספים בכדי להשתמט מהחוב. נראה לי שכאן הרשם לא יראה זאת בחיוב ועלול לקבוע החלטות כאילו יש בידיך את הכסף. לא סתם מבקשים בחקירת יכולת או פשיטת רגל מסמכי רטרו מהבנק ועוד. חכי גם לדעת עו"ד שרגא כולל למה ששאלת בסוף.

      • תשובה והסבר
        מלי | 30/04/2009 09:56

        אין לי כרגע חשבון בנק הכסף לא בבנק אז זה עדין קשור ?

    • כספי קטין
      עו"ד משה שרגא | 29/04/2009 08:04

      ברגיל, לא ניתן לבצע הליכים כנגד כספי ילדיך. יחד עם זאת, גם לך עלולה להיות בעיה בבוא היום ולא תוכלי להשתמש בכספים אלו לצרכיך מאחר ותהיי חשופה לתביעה מצד הילד דרך אבי הילד או קרוביו האחרים.

      • תגובה והסבר
        מלי | 30/04/2009 09:06

        אבל עם אף אחד לא יודע ? לי בעקרון יש בעיה עם הוצאה לפועל ויש לי כסף להשים על שמם של הילדים בני ה5 לפחות שיצבור ריבית , האבא לא אמור לדעת בכלל זה....

        • גברתי, לאבא ומעצם היותו אביהם קיימת הזכות בחוק
          אביהו | 30/04/2009 10:03

          לדעת את כל ענייני הכסף הקשורים לילדיו בעודם קטינים וזכותו גם לבקש צו למנוע שימוש בכסף הזה מטעמים שיש בהם חלק משלו מתקופת החיי שותפות איתך. אין דבר כזה לא יודע, לא ידע, ברגע שהוא יגיע לעו"ד הוא כבר ינחה אותו איך לשים יד על הכסף ולהביא את העניין להכרעה משפטית שלא תמיד תמצא חן בעינייך.

          • תשובה
            מלי | 30/04/2009 13:17

            הכסף הזה הוא לא כסף שלהם זה כסף שקיבלתי מאימי ואני רוצה לסגור אותו ל 3 שנים על שמם שיצבור רווחים בלי שיגע אפשרי?

            • תגובה
              עו"ד משה שרגא | 01/05/2009 10:27

              הכל אפשרי.