סביר להניח שברגע שהשיקים יוחזרו אותו

  • האם ביטול צ'ק גורר אוטומטית הוצאה לפועל?
    שרית | 27/04/2009 11:03

    נתתי צ'קים דחויים לבית עסק מסוים. כשבקשתי להפסיק את החוזה - בית העסק סרב להחזיר לי 2 צ'קים קדימה (בהסתמך על חוזה שלגביו הויכוח). האם במקרה שאבטל את הצ'ק (אני מדגישה שלא קבלתי שירות עבור החודש המבוטל) יוכלו לנקוט נגדי אוטומטית בהוצאה לפועל? ואם כן מה המשמעות מבחינתי? תודה

    • סביר להניח שברגע שהשיקים יוחזרו אותו
      אביהו | 27/04/2009 11:38

      בעל עסק יפתח כנגדך תיק בהוצל"פ לצורך גביית השיק או יעבירם לגורם שלישי אחר בכדי למשוך את התמורה בפניה אליך שלפעמים אינה נעימה כלל וכלל. קחי בחשבון שפתיחת הליך בהוצל"פ כרוך בלא מעט הוצאות שיוטלו עליך כולל הוצאות שכ"ט עו"ד ושאר אגרות. נראה לי נכון שתעשי אם לא תבטלי את השיקים ותשלחי לאותו בעל עסק מכתב דחוף בדואר רשום ושם תצייני את כל טענותיך על אי קבלת השירות ותבקשי לקבל חזרה את אותם שיקים אחרת תפני לתביעות קטנות. לא נענה לבקשתך, תני לשקים להפרע ואז תתבעי את בעל העסק בתביעות קטנות להחזר הסכום כולל טרחה. שופט יחליט בסוף באם את צודקת ובאם כן כלגישתך תקבלי הכל חזרה כולל ריבית והצמדה. היכן בית העסק?

      • בחולון  לת
        שרית | 27/04/2009 11:49

        • מציע שתפעלי כפי שהצעתי לך קודם.  לת
          אביהו | 27/04/2009 13:02

    • ביצוע שיק בהוצאה לפועל
      עו"ד משה שרגא | 29/04/2009 08:21

      יוכלו לפתוח כנגדך הליכי הוצל"פ ואת תוכלי להתנגד ולקיים דיון בבימ"ש בעניין. שאלה עיקרית היא האם השקים הוסבו לאחרים? ללא מכלול הנסיבות לא ניתן לומר לך כיצד רצוי שתנהגי .