לטעמי אתה והעיריה נושאים באחריות למחדל ...

  • שכר טרחה לעוד העיריה על תהליכים מיותרים
    יאיר | 22/04/2009 09:17

    אחרתי בתשלום ארנונה שלא באשמתי, נתקבלה הודעה על הגשת תביעה נגדי, כמובן שמיד שלמתי את החב - כ 3500 ש'י לא פניתי למשרד עורכי הדין לסגירת התיק כי לא ידעתי או שכחתי שנתיים אחכ הגיע עיקול חשבונות על סכום של 1700 ש'ח, לטענת עורכי בדין כיון שלא פנינו אליהם הם המשיכו את התהליך, ו קיבלו פס'ד ו + הוצאות + שכ'ט בסך 1300 ש'ח מסתבר שפסק הדין ניתן 5 חודשים אחרי שכבר שילמתי את החוב לעיריה ועורכי הדין לא טרחו לברר אם החב כבר שולם והמשיכו בהליכים בנוסף לא נעשה שום מאמץ מצידם ליצור קשר ולהודיע שיש עוד סכום שלא שולם - ההוצאות הראשוניות כמו כן הם מודים שלפי הסכם בינם לבין העיריה אם החב שולם לפני פסק הדין הן מקבלים שכר טירחה של 650 בלבד ולא 1300 , ולמרות זה הוצא עיקול על הסכום המלא האם ההתנהלות הזו תקינה, והאם הם מקבלים שכר טירחה על הסכום הראשוני אותו תבעו למרות ששולמו 90% ממנו (החב המקורי לעיריה) 5 חודשים לפני פסק הדין? האם בנסיבות הללו - תשלום כל החב למעט ההוצאות - לא היתה עליהם חובה לנסות ליצור קשר עימי ולהסדיר את תשלום שאר החוב ללא המשך ההליך המשפטי?

    • לטעמי אתה והעיריה נושאים באחריות למחדל ...
      אביהו | 22/04/2009 09:56

      מדוע? אתה - בזה שלא דאגת לסגור את התיק כנגדך ומהרגע ששילמת. העיריה - בזה שלא דאגה היא לעדכן את עוה"ד בכדי שיסגור את התיק. מה שאתה צריך לעשות זה לפנות במכתב מסודר למבקר העיריה או פניות הציבור ולטעון על המחדל מטעמם ולבקש לבטל את הדרישה לתשלום ולציין בעדינות וברמז שיש בכוונתך להגיש כנגדם תביעה שכנגד ובה תדרוש את אותו פער שאתה נדרש לשלם כעת כולל שכ"ט ועגמת נפש. הם כבר יפעילו לחץ על משרד העו"ד שיירד מהענין ויסגור את תיק ההוצל"פ. חשוב שתשתמש בשיהוי לדרישה המדוברת. היכן היה העו"ד במשך שנתיים?

      • תודה
        יאיר | 22/04/2009 10:07

        תודה, אבל מה זה שיהוי, וכן האם אין רשלנות של משרד עורכי הדין - זהו משרד המיצג את העיריה באופן קבוע, וכאשר ניסיתי לברר איתם את הנושא הם התחברו מיד למחשב העיריה ובדק את התאריכים, כך שיש להם את היכולת הזו, ונראה לי סביר לדרוש מהם לבדוק את מצב התביעה לפני מתן פסק דין (אם הבנתי נכון זהו לא הליך שיפוטי אלא מעין שיפוטי - אין שופט הדן בתיק אלא תהליך אוטומטי)

        • לדעתי אתה ננעל לכיוון הלא נכון
          אביהו | 22/04/2009 10:46

          תנסה לתקוף את הבעיה דרך העיריה והם כבר ישלחו זרוע לעו"ד. לא הלך שם, תפנה לאותו גורם שיפוטי שנתן את פסה"ד ותבקש לבטלו מאותם סיבות. שיהו = מהמילה השהיה, דהיינו עיכוב רב שבו נהג העו"ד עד לדרישתו אליך לאחרונה. חשוב שתעיין בתיק ותבדוק מדוע המתין העו"ד כשנתיים מאז פתיחת ההליך, מתי ניתן פסה"ד וכו'.