לא ניתן להבין את השאלה....

  • מה עושים?
    ריטה | 21/04/2009 12:56

    שלום רב לפני פחת משנה שילמנו 20,500 ש"ח מפני שהינו ערבים לגיסי והוא ברח היום מהארץ . לגיסתי הרבה חובות והיא צריכה למכור הבית. היחסים איתה לא טובים אבל היא התקשרה ואמרה לנו שאנו יכולים להגיש מכתב להוצאה לפועל כדי לקבל הכסף חזרה מפני שהיא מוכרת את הבית. מה ז"א? מה יש לעשות ומתי?לפני מכירה או לאחרי? ואם ביכלל היא יכלה למכר מפני שבעלה לא נמצא בארץ כבר תקופה. תודה ריטה

    • לא ניתן להבין את השאלה....
      אביהו | 21/04/2009 18:37

      מי האח/ות של מי ומי הגיס/ה של מי ומי הבעל או האישה של מי? כתבת על גיסך שעזב לחו"ל ולאחר מכן על גיסתך שמוכרת בית ובעלה בחו"ל - מה הקשר ומה השאלה ובאיזה הקשר?

      • ?
        ריטה | 22/04/2009 09:47

        באיזה דרך אפשר להחזיר אלי ה-20,500 ש"ח במידה וגיסתי מוכרת את הבית? תודה

      • הסבר
        ריטה | 22/04/2009 09:55

        אחות של בעלי היתה נשואה 25 שנה. בעלה נסעה לחו"ל לבדו ולא חזר הרבה זמן כבר. גיסתי התגרשה , קיבלה איך שהוא תעודת גירושין אבל הוא לא "תופס" בבית המשפט מפני שאין עליו חתימתו של בעלה. החובות שיש לה הם כבדות והצטברו יחד עם בעלה. שנה שעברה שילמנו לבנק 20,500 ש"ח מפני שהינו ערבים להלואה שהיתה על שם בעלה. גיסתי זרקה עכשיו שמועה שהיא מוכרת את הבית (אומנם לא ברור איך, הבית הוא על שמה ושמו של בעלה). השאלה היא : איך אפשר להחזיר את הסכום ששילמנו, הערבות? מקוה שהיתי יותר ברורה. ריטה

        • כמה אפשרויות...
          אביהו | 22/04/2009 10:58

          א. בדרך המכובדת - לפנות אליה ולבקש את הכסף חזרה כולל ריבית והצמדה מיום התשלום ועד יום התשלום בפועל. ב. לתבוע אותה בתביעות קטנות ולבקש פסיקה כנגדה כולל ריבית והצמדה מיום התשלום ועד יום התשלום בפועל. לא משלמת לאחר פסה"ד. את פסה"ד לוקחים להוצל"פ ושם מבקשים במסגרת הגביה עיקול על הרכוש שברשותה כולל הדירה. אני הייתי מאמץ את א' ומנסה בדרך כל שהיא לשכנע שמדובר בכסף שיש להחזירו לערבים וטוב שתעשה כך בטרם נקיטת הליכים משפטיים כנגדה.