הללווווו ??? אפשר להתייחס? זה דחוף!

  • הקצנה באפשרויות הגביה בהתאם לתיקון בחוק שיחול במאי
    שואל | 21/04/2009 11:39

    החל ממאי ייכנס למיטב הבנתי איזה שהוא תיקון בחוק המאפשר להקל על עיקול ברמות הרבה יותר גבוהות מאשר מה שניתן היום למשל עיקול תזרים כרטיסי אשראי , עיקול תזרימי מזומנים ואפילו עיקול משכורת. רציתי לקבל הבהרות במה מדובר , למשל באיזה חוק עשו תיקון , ואם יש פה אפשרות נוספת לגביה על שלוש האפשרויות שקיימות היום למיטב הבנתי . ואם היה לי עיקול שהוא בשלבי הסרה כרגע על חשבונות , אך העניין לא נסגר לגמרי מול בעל החוב , האם ייתכן שהוא מתכנן לעשות עיקול עוד יותר דרסטי ולכן הוא מסיר בינתיים עיקולים מחשבונות? ואז יעקל הרבה יותר מזה לפי החוק החדש?

    • הללווווו ??? אפשר להתייחס? זה דחוף!
      שואל | 21/04/2009 16:24

      תודה

    • לא עונים! תעזרו לי! יש לי טראומה מעיקולים!
      שואל | 22/04/2009 09:02

      האם זה נכון ? מה בדיוק השלכות התיקון הזה לחוק

    • תיקון לחוק ההוצאה לפועל
      עו"ד משה שרגא | 22/04/2009 09:27

      התיקון בוצע בחוק ההוצאה לפועל אשר אותו אתה יכול לראות בין היתר באתר הכנסת ברשומות. עניינית, אין לדעת כיצד יפעל הנושה שלך. גם כיום הוא יכול להסיר עיקול אחד ולבקש הטלת אחרים וכןם ביצוע הליכים אחרים.

      • מה כ"כ קשה להתייחס לתיקון מנק'מבט של החלש ?
        שואל שנשמתו כבר פרחה | 22/04/2009 11:19

        כלומר, נקודת מבט סנגורית ולא קטגורית כפי שנהוג כאן בפורום - להסביר במילים פשוטות מה תהיינה השלכות החוק על אותו "חייב" אומלל שכל עיריה יכולה להכנס בו וכל עאבאדייי יכול להיכנס בו כבר היום ולהוציא לו את הנשמה בעזרת עיקולי חשבונות , בפשטות די רבה . מה כבר יש עוד לפשט באפשרות לגבות כסף מאנשים חלשים? זה לא מספיק פשוט כבר היום? זה לא שאלה רטורית , אודה על התייחסותכם .

        • תעמיד את עצמך כ"זוכה" ולא כ"חייב"...
          לא שואלת | 22/04/2009 11:47

          ותשאל האם לאהיית נוהג בכל מיני דרכים שהחוקים מתיר לך בכדי לגבותה את החוב? אתה לא ממקד שאלה עניינית, אלא הולך סחור סחור וכך גם מקבל הייחסות. שאל שאלה ספציפית ויענו לך.