הוצאה לפועל - הגנה על קצבת מזונות מהמוסד לביטוח לאומי

  • מזונות
    אנהלה | 07/04/2009 19:05

    אני מקבלת מזונות על סך 2000 ש"ח דרך ביטוח לאומי כיוון שבעלי לא נותן לי מזונות.לפני כחודש לערך היתה לי יתרה בחשבון עו"ש על סך 2600 ש"ח שממנה ירדו לי כל מיני הוצאות והוצאתי חלק מהכסף כמובן עם אישור הבנק.לפני כשבוע בערך שבאתי להוציא את הכסף שקיבלתי מבטוח לאומי מזונות נאמר לי מהבנק שלא מאשרים לי להוציא אותו מכיוון שזאת היתרה שהיתה לי בחשבון 2600 ש"ח הוצאתי לפני כחודש וזאת היתה יתרה שאמורה להיות להוצאה להוצאה לפועל ולכן לא אוכל לקבל כסף זה.שאלתי היא האם יש לבנק זכות לא לתת לי כסף של מזונות שזה הסכום היחידי שאני מקבלת מבעלי עבור הילדים 2000 ש"ח בלבד ועוד שאנחנו בחג ואין לי בכיס גרוש ואם הבנק ידע שצריך לעקל 2600 ש"ח למה הוא נתן לי אישור משיכה?כי לפי מה שהבנתי אי אפשר לעקל מזונות ברצוני לדעת אם יש משהו שניתן לעשות כדי לקבל את הכסף למזונות שזה הסכום היחידי שאני מקבלת חוץ מקיצבת ילדים.

    • הוצאה לפועל - הגנה על קצבת מזונות מהמוסד לביטוח לאומי
      עו"ד שווץ איתן | 07/04/2009 19:15

      קצבת ביטוח לאומי המועברת לחשבון מוגנת במשך 30 יום בלבד. לאחר מכן, היא ניתנת לעיקול במסגרת עיקול שמוטל על החשבון. לכן, כדאי למשוך את הקצבה לפני שחולף הזמן הקצוב לכך, ובכך להגן על הקצבה מפני העיקול.