תגובה - עיקול מנהלי

  • עיקול עקב דו"ח שלא קיבלנו מעולם
    שירה | 02/04/2009 10:20

    קיבלנו הודעת עיקול על הרכב+קנס(150 שקל על הדו"ח+390 שקל הוצאות גבייה), על דו"ח שלדברי עריית נתניה קיבלנו ב2007. את הדו"ח מעולם לא קיבלנו, ולא את ההתראות, ולא כל דבר אחר שהיה קשור לדו"ח. לדבריהם הם שלחו את הדו"ח לכתובתינו הקודמת, אך אנחנו הפעלנו שירות "עקוב אחרי" וקיבלנו את כל דברי הדואר שלנו מהתקופה בה הם טוענים ששלחו לנו את הדו"ח, אך מעולם לא קיבלנו משהו שקשור לדו"ח. בנוסף, הם גם טעו בכתובת תיבת הדואר. פנינו לחברת הגבייה, ביקשנו לערער או להישפט, אך התשובה שקיבלנו היא שאפשר רק לשלם, לא לערער ולא להישפט. שאם אנחנו רוצים להישפט שנלך לבית משפט וננסה להגיע למשפט... האם מותר לעקל רכב שהוא הרבה מעל שווי הקנס? האם מותר לגבות הוצאות גבייה? האם הם יכולים למנוע ממני את אפשרות הערעור? מעולם לא קיבלתי את הקנס או כל דבר דואר שקשור בו - כיצד ניתן להוכיח? האם לערייה אין חובת הוכחה? האם יש חוק התישנות על הדו"ח אם עברו שנתיים ואני לא קיבלתי את הדו"ח? תודה

    • תגובה - עיקול מנהלי
      עו"ד משה שרגא | 02/04/2009 22:38

      1. כן 2. כן 3. לא 4 חובת ההוכחה על העיריה 5 יש התיישנות שונה על הדוח ועל הקנס. בדרך כלל התיישנות דוח היא אחר שנה והתיישנות קנס אחרי שלש שנים.