בייבש, הם צודקים וזכאים לקבל את הכל

  • ההוצאה לפועל גובה בטעות וטוענת שאינני יכול לערער
    צבי טף | 01/04/2009 11:47

    אישתי קיבלה דרישה לשלם דו"ח חניה בהתחלת מרץ 2009.היא סברה בטעות שמדובר בדו"ח אחר, עליה כבר שילמה (כיוון שזו היתה הפעם הראשונה בה קיבלה הודעה על העבירה משנת 2005).  היא פנתה בפקס לחברה מתאר המוציאה לפועל בהתחלת מרץ וטענה כי חלה טעות ואיננה צריכה לשלם את הדו"ח הנ"ל.  מאז כרטיסי האשראי שלנו נבלעו על ידי הכספומטים, ויש צו עיקול על הבנק עד תשלום הקנס (המוגדל), ואילו החברה לא ענתה לפניית אישתי כלל.כעת החברה טוענת שאיננו יכולים לערער על הגביה המוגדלת, וכי החברה כבר שילמה לאנשים על הוצאות הגביה ואין אפרשות להשיב את כספי העלויות.האם כך הם הדברים? האם אין מנוס מתשלום מלוא הקנס?תודה

    • בייבש, הם צודקים וזכאים לקבל את הכל
      אביהו | 01/04/2009 12:58

      עם זאת מציע לפנות לראש ההוצל"פ ולעלות את הטענות והטעות ולבקש הקלה בחוב.

    • תגובה
      עו"ד משה שרגא | 02/04/2009 22:56

      דוחות חניה אינן נגבים בהוצל"פ אלא בהליך מנהלי. זכותך לתקוף את מעשה הרשות המנהלית. בסכומים קטנים כדאי להיות חכם ולשלם ולא צודק. יחד עם זאת, ניתן לבחון מועדי משלוח של הדוח והודעות התשלום ולפנות לרשות בבקשה לבטל את הדוח בשל התיישנות הדו"ח ו/או הקנס. אם אתם בטוחים בצדקת הדרך, עתירה לבית המשפט לעניינים מנהליים יכולה לחולל פלאות, במיוחד כאשר היא מלווה בבקשה לצו מניעה זמני. הבעיה היחידה בכל ההליך הפנטסטי הזה הינה העלות, הכספית והאחרת, הבלתי נסבלת שלו לאזרח הקטן..