סיכויי התנגדות

  • התנגדות לביצוע שטר
    איציק | 22/03/2009 11:32

    הגשתי התנגשות לביצוע שטר בהוצל"פ והתיק הועבר לדיון בבית משפט השלום. הצ'ק שבגינו נפתח התיק לא נמסר לאדם שהיה אמור לבצע עבורי עבודה, ומשלא בוצעה העבודה, ביטלתי את הצ'ק. זה שתובע כיום אותי הוא מי שכנראה פדה את הצ'ק במזומן, והוא לא פנה אלי מעולם בדרישה לקבלת הכסף. האם כדאי שאיוצג ע"י עו"ד בדיון? בכל מקרה, מהם הסיכויים לזכות בתיק כזה, כאשר זה שאוחז בצ'ק הוא מהשוק האפור?

    • סיכויי התנגדות
      עו"ד משה שרגא | 22/03/2009 11:48

      לא ניתן להעריך סיכוי ללא עיון במסמכי הביצוע וההתנגדות. כדאי שעו"ד יבחון את המסמכים וייעץ לך באשר לדרך הפעולה הנדרשת.

      • המלצה על עו"ד
        איציק | 22/03/2009 12:34

        האם אתה יכול להמליץ לי על עו"ד שיוכל לעזור לי בהליך? ולא ענית על שאלתי - מהם הסיכויים כאשר האוחז בשיק הוא מהשוק האפור?

        • סיכויים
          עו"ד משה שרגא | 22/03/2009 15:18

          באשר לסיכויים - זה תלוי כמה אפור הוא השוק. אם הוא אפור בהיר אזי התיק יוכרע בבית המשפט. אם הוא אפור הנוטה לשחור, בית המשפט אינו הזירה היחידה בה תתמודד.

          • תשובתך...
            איציק | 22/03/2009 21:02

            קצת לא מובנת לי. אני לא חושש מהשוק האפור, משום שלא אני זה שפרדתי את השיק אלא צד שלישי שלו נמסר השיק, והיה זקוק לכסף ולכן העביר את השיק לבחור מהשוק האפור. כוונתי היא, מה היא הנטייה של בתי המשפט במקרים כאלה כאשר השוק האפור מעורב, ולנתבע אין קשר כלשהו לאוחד בשיק?

            • תגובה
              עו"ד משה שרגא | 23/03/2009 08:08

              היות האוחז "שוק אפור" יכולה להוסיף טיעונים ומשקל להתנגדות.

              • תודה על כל המידע ועל התשובות המהירות!
                איציק | 23/03/2009 11:03

                ישר כוח, זה כיף לדעת שיש עוד אנשים טובים שתורמים מעצמם ומזמנם... אשמח לקבל המלצה על עו"ד שיוכל לייצג אותי בדיון בבית המשפט