הוצאה לפועל - הלוואה בין חברים

  • הלוואה בין "חברים"

    הלוואתי לחבר או כך לפחות חשבתי ,סכום של כ5000 הכסף הועבר אליו דרך העברה בנקאית . סוכם כי סכום הכסף יוחזר אליי תוך חצי שנה ,מיותר לציין כי עברה חצי שנה .... ולאחר מס שיחות טלפון ובקשות הוא טוען כי קצר בכסף לא יכול וכד'....בשיחתי האחרונה עימו אף איים שאפסיק להתקשר אליו כי אני "מטריד" אותו וכי יפנה למשטרה , שאלתי היא האם על סמך העברה בנקאית אני יכול לתבוע אותו בהוצאה לפועל ??? אנא ייעוץ

    • הוצאה לפועל - הלוואה בין חברים
      עו"ד שווץ איתן | 20/02/2009 12:34

      על המוציא מחברו - נטל הראייה. זהו הכלל המשפטי הנהוג. תוכל להגיש תביעה, באמצעות בית המשפט לתביעות קטנות, ולהוכיח באמצעות האישור על ביצוע ההעברה הבנקאית, את מסירת הכסף. תוכל לתבוע את השבת הכסף, מכח חוק עשיית עושר שלא במשפט ו/או לחילופין מכח חוק החוזים, שמאפשר לתבוע גם אם ההסכם היה בעל פה.