הוצאה לפועל של פסק דין נגד מעסיק

  • מה ניתן לעשות כנגד חייב שלא בטוח שישלם
    אהוד | 12/02/2009 03:05

    שלום רב. לאחרונה זכיתי בבית דין לעבודה כנגד המעסיק הקודם שלי וכמו כן פתחתי לו תיק בהוצל"פ להלן שאלותי: 1. מי ערב שהמעסיק ישלם את החוב ולא יכריז על פשיטת רגל או על מוגבל באמצעים? 2. האם בעלי החברה יכולים להעביר בעלות ואז הבעלים החדשים לא ישלמו או אם יסגרו את החברה האם יש עילה לתבוע את הבעלים או את השותפים? 3. אם המעסיק לא שילם לי ביטוח לאומי (למרות שדווח בתלושי השכר): 3.1 האם אצטרך לשלם לביטוח לאומי או שיוותרו לי על הסכום? 3.2 אם למעסיק נפסק תשלומים נמוכים עקב חוסר יכולת , האם אוכל להיות מוגן ע"י ביטוח לאומי כמו עובדים שמעסיקם פשט את הרגל?\ 4. מהו הזמן הסביר שהוצאה לפועל יכולה לגבות את החוב ומהם הכלים האפקטיבים העומדים לרשותה? 5. אם המעסיק משלם סכומים נמוכים, האם כל סכום נכנס אלי או שעובר זמן עד שאני רואה את הכסף?

    • הוצאה לפועל של פסק דין נגד מעסיק
      עו"ד שווץ איתן | 12/02/2009 18:49

      ניתן לפנות למוסד לביטוח לאומי רק בתנאי שהמעסיק פשט את הרכב או שניתן כנגדו צו פירוק כאשר מדובר בחברה. אין מי שיערוב לתשלום החוב אולם נקיטת הליכי הוצאה לפועל זה המינימום שניתן לעשות כדי להבטיח את תשלום החוב. ניתן לפנות לייעוץ אישי במסגרת פורום ההוצאה לפועל.