לדנה עזרה

  • דוח חניה - מחלקת גביה
    דנה | 20/01/2009 13:25

    5/1/09 קיבלתי התראה אחרונה לפני נקיטת הליכי הוצאה לפועל על דוח מתאריך 16/2/04 בס"כ 250 שח עלי לציין שמעולם לא קיבלתי את הדוח המקורי או הודעות על קיומו כמובן שאין לי אפשרות להוכיח זאת הסכום כרגע עומד על 525 ש"ח ויש לשלמו עד ה22/1/09 שלחתי להם מכתב בו אני מבקשת לראות את המסמכים המקוריים מהעיריה וכו' בתאריך 12/1/09 דיברתי עם הפקידה שם, היא אמרה לי שהפקס הגיע וזה בטיפול היום - 20/1/09, התקשרתי שוב, היא אמרה שזה עדיין בטיפול וכמובן שאין הפסקה של התהליכים ושכדאי לי לשלם עד ה22/1/09 שזה בעוד יומיים היא טוענת שמכתב אחד נשלח אלי בדואר רשום בתאריך 20/7/04 לכתובת שאכן גרתי בה באותה תקופה המכתב הבא שרשום לה הוא ב12/08 בדואר רגיל כי הם לא מחוייבים יותר בדואר רשום ? האם זה נכון? הם טוענים שאת המכתב האחרון ב12/08 קיבלתי לכתובת הנוכחית אבל היא בטוחה שהיו עוד התכתבויות והכל רשום בארכיון אבל היא לא יכולה להגיד לי אותם וכדאי לי לשלם שאלתי היא, מה עלי לעשות כרגע לשלם את הדוח ולאחריו לנסות לקבל את הכסף בחזרה? מה שקשה לי להאמין שיקרה או לחכות, ולקבל עוד קנסות ואולי אף עיקולים? או לגשת לביה"ש לתביעות קטנות? אני די חסרת אונים האם זה נכון שהם לא מחוייבים לשלוח בדואר רשום, רק את המכתב הראשון?

    • לדנה עזרה
      רונית כהן | 21/01/2009 18:44

      לגבי הדוח שקיבלת העיריות חייבות לשלוח תוך שנה מכתב רשום ואם לא אז הדוח מתבטל את חייבת לבקש א. את צילום הדוח המקורי ב.אישורי מסירה בדואר אליך ולאחר שתעייני בדוח שתקבלי מהם תחפשי טעויות כמו כתב יד לא ברור אי חתימת הפקח וכדומה. במידה ולא שלחו בדואר תרשמי להם זאת שאת לא מחוייבת לדו"ח ותחכי לתגובתם תמיד אבל תמיד תשמרי את כול המסמכים והתכתובת אפילו אחרי 7 שנים הם יכולים להיזכר בך ולדרוש תשלומים במידה וכול זה לא יעזור ואת הצודקת תפני לערכאות משפטיות בתי משפט מקומיים או של העירייה או תביעות קטנות

      • תודה רבה
        דנה | 21/01/2009 19:05

        הם טוענים ששלחו לי מכתב רשום כ3 חודשים אחרי מתן הדוח שלחתי מכתב בו אני מבקשת את כל המסמכים וכו אבל עד שהם יעבירו אותם אלי התאריך של התשלום יעבור והם יתחילו בתהליכי העיקול...:( כל כך חוצפנים האם בית משפט לתביעות קטנות מספק, או שזה נחשב פלילי?

    • תגובה
      עו"ד משה שרגא | 22/01/2009 07:41

      אם מדובר בהליך מנהלי ניתן לטעון התיישנות של הדוח ושל הקנס אם לא בוצעו המצאו כלל או במועד. לצו מניעה יש לעתור לבימ"ש מנהלי. (אגרות של למעלה מ 1600 ש"ח ! )