הוצאה לפועל - חוב למגן דוד אדום

  • שלום רב....איזה תסכול
    אילה | 18/01/2009 14:01

    שלום רב. בשנת 2002 הייתי במיון בבה"ח יוספטל באילת, לפני חודש יצר איתי קשר עורך דין שטוען כי יש לי חוב של 2000 ש"ח כיוון שלא הבאתי כתב התחייבות,אינני יודעת דבר מהעיניין שכן לא קיבלתי שום מכתב או אזהרה בשנים הללו.עורך בדין טוען כי נשלח מיכתב לבית הורי וכי זו הכתובת שהייתה רשומה במשרד הפנים. אני בזמן הזה ביליתי שנתיים בחו"ל ולאחר מיכן מגורי היו רשומים בת"א גם במשרד הפנים. מה עלי לעשות כדי להפטר מהעול הלא קשור הזה..הרי אם הייתי יודעת מזמן הייתי משלמת ולא מחכה להוצעה לפועל????!!! תודה

    • הוצאה לפועל - חוב למגן דוד אדום
      עו"ד שווץ איתן | 18/01/2009 22:41

      ניתן להגיש תביעה לצו הצהרתי וצו מניעה ולטעון בין היתר לשיהוי ולנזק ראייתי שנגרם לך. הגשת תביעה כרוכה באגרה של כ-600 ש"ח ואם תשכור עו"ד זה יעלה לך בעוד השקעה נוספת. חשוב לזכור שהתוצאה בבית משפט לא ודאית ובמקרה כזה יש לשקול לשלם בבחינת "ערך מטרד" ובכך להסיר את העניין מסדר היום. נכון, מתסכל מאוד...

    • הכרות עם כזה חוב
      ליאת | 19/01/2009 22:06

      לצערי גם לי היה חוב לבית חולים וולפסון וביקשתי להגיע לבית משפט, שם נפסק כי עלי לשלם הוצאות משפט בנוסף לחוב. ממה שהבנתי מהשופט שאם שלחו לי מכתבים ועוד לכתבות משרד הפנים זו בעיה שלי שלא שילמתי.לפי איך שאני מבינה ממך שלחו לך מכתבים. הצעה שלי תשלמי את החוב כי בסופו של דבר כן קיבלת טיפול יום טוב ליאת-מגשרת מוסמכת