טענות ערב בהוצאה לפועל

  • שני ערבית בתיק אחד
    אילנה | 12/01/2009 22:37

    ערב טוב אנו שני ערבים בתיק משותף שנפתח כנגדנו בגין חתימה על ערבות לחוב.אני דלפונה אמא שלושה ילדים ,חד הורית .הערב השני גר לו בפאר ונוחות ובעל שתי מכוניות ונכסים רבים .אולם על כל נכס שלו עומד פרקליט שמגן לו על הרכוש ועושה עבודתו נאמנה .לצערי הנושים רואים בי טרף קל בגלל חוסר היכולת שלי לקחת עו"ד שיגן עלי . האם יש לי פיתחון פה כלפי ראש הוצלפ ,לרשום לו את הדברים האלו ולבקש שהנושים יפרעו ממי שיש לו ? תודה

    • טענות ערב בהוצאה לפועל
      עו"ד משה שרגא | 13/01/2009 07:36

      ישנן סוגי טענות שונים 1. אני לא חייב כי... (או אני חייב רק חלק כי...) 2. אין לי יכולת תשלום כי... ככלל ערבים חייבים ביחד ולחוד. לכן כל ערב חב בכל הסכום. הטענה מהסוג השני אינה מגן מוחלט אלא יכולה להוות פרמטר בהחלטה לצו תשלומים. שקלי פניה לסיוע משפטי הניתן ללא תשלום לזכאים ע"י משרד המשפטים.