הוצאה לפועל - עיקול מיטלטלין - פריטים שאינם ניתנים לעיקול

  • מה בדיוק לוקחים מהבית כשבאים מהוצל"פ?
    תומר | 19/12/2008 20:19

    הייתי רוצה לדעת בבקשה ממישהו שיודע מה תכל'ס לוקחים מהבית כשבאים מהוצל"פ. אני יודע שלוקחים טלויזיה, שטיחים וכד' ושלא לוקחים חפצים אישיים. אך האם לוקחים תמונות, ספרים, פלאפון, מזנונים, מצלמה, אגרטלים, מכונת כביסה (מדיח וכאלה) ודברים בסגנון? אני לא יודע עד איזו רזולוציה מגיעים. תודה רבה, יום טוב

    • הוצאה לפועל - עיקול מיטלטלין - פריטים שאינם ניתנים לעיקול
      עו"ד שווץ איתן | 20/12/2008 11:11

      בחוק ההוצאה לפועל מפורטים החפצים שאינם ניתנים לעיקול. גם בתיקון לחוק ההוצאה לפועל, הוספו פריטים שאינם ניתנים לעיקול. חפצים שאינם ניתנים לעיקול לפי החוק הקיים הם: (1) צרכי אוכל כדי מחיית החייב ובני משפחתו הגרים עמו, לתקופה של שלושים יום; (2) מערכות בגדים, מיטות, כלי מיטה, כלי אוכל, כלי מטבח וכלי בית אחרים שהם צרכים חיוניים לחייב ולבני משפחתו הגרים עמו; (3) דברים הדרושים כתשמישי קדושה לחייב ולבני משפחתו הגרים עמו; (4) כלים, מכשירים, מכונות ומיטלטלין אחרים, וכן בעלי חיים, שבלעדיהם אין החייב יכול לקיים מקצועו, מלאכתו, משלח ידו או עבודתו שהם מקור פרנסתו ופרנסת בני משפחתו, ובלבד ששוויים אינו עולה על סכום שנקבע בתקנות, ואם היו מכונות — בתנאי שהחייב עובד בהן בעצמו או בעזרת שני עובדים לכל היותר; (5) כלים, מכשירים, מכונות, מיטלטלין אחרים ובעלי חיים, השייכים לנכה והנחוצים לו לשימושו האישי בגלל נכותו; (6) חיות מחמד; לענין זה, "חיית מחמד" — בעל חיים המוחזק בביתו או בחצריו של החייב ואינו משמש לעיסוק בעל אופי מסחרי.

    • הוצאה לפועל - פריטים שאינם ניתנים לעיקול לפי התיקון החדש בחוק ההוצאה לפועל
      עו"ד שווץ איתן | 20/12/2008 11:30

      1 .מחשב אישי ומדפסת; בפסקה זו "מחשב" - כהגדרתו בחוק המחשבים, התשנ"ה- 1995 19 , אך למעט מערכת מחשבים. 2 .מכשיר טלוויזיה או מכשיר רדיו, לפי בחירת החייב. 3 .מכשיר טלפון נייח או טלפון נייד. 4 .מכונת כביסה."