חידוש אופציה במחיר גבוה יותר

  • האם מותר למשכיר להעלות שכ"ד
    חוה | 21/08/2009 12:13

    שלום רב, בחוזה השכירות מופיע בסעיף- 14-:"לשוכר ניתנת הזכות להאריך את תקופת הסכם זה ל 12 חודשים נוספים (להלן "תקופת האופציה"),וזאת ע"י מתן הודעה על כך 30 יום לפחות לפני תום תקופת השכירות המקורי, כאמור בסעיף 2לעיל. כל תנאי חוזה זה (לרבות אך לא רק:גובה ומועדי התשלום של דמי השכירות)יחולו גם בתקופת האופציה. (סעיף2-המשכיר משכיר בזאת לשוכר והשוכר שוכר מהמשכיר את החדר בדירה וכן החלק היחסי בדירה לתקופת 12 חודשים, מיום 01/10/08 ועד יום ה-30/9/09 (להלן-"תקופת השכירות"), הכל בהתאם ובקפוף לתנאי חוזה זה. שאלתי : האם מותר למשכיר להעלות את שכר הדירה לפי סעיף 14, במידה וברצוני לממש את הזכות להארכת החוזה. אודה על עזרתך.

    • חידוש אופציה במחיר גבוה יותר
      עו"ד אפי אהרונוב | 21/08/2009 18:51

      חוה שלום, ע"פ פסיקת ביהמ"ש המחווזי בחיפה המשכיר רשאי שלא לתת לשוכר לממש את האופציה באם הוא עושה זאת בהודעה זמן סביר מראש. לאור זאת, גם דרישה להעלאת שכר הדירה היא לגיטימית, בתנאי שהועברה לשוכר זמן סביר מראש. שבת שלום, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום חוזים