תשלום בגין פגמים בבניין

  • שוכר דירה בבניין משותף
    דניאל | 18/08/2009 09:47

    שלום. אני שוכר דירה בבניין משותף. ועד הבית הינו גבוה. לכן, כאשר נשאר כסף מעבר להוצאות שוטפות, ועד הבית משתמש בכסף לפעולות שונות כגון תיקון פיצוצי ביוב חיצוניים, סיוד מקלט, תיקוני פגמים חריגים במעלית (לא תחזוקה שוטפת)וכו'. שאלתי היא, מי אמור לשאת בנטל הכספי? אני או בעל הבית? אוסיף ואומר כי בחוזה אין התייחסות לכך ומדובר רק על פגמים בתוך הדירה.

    • תשלום בגין פגמים בבניין
      עו"ד אפי אהרונוב | 18/08/2009 23:20

      ערב טוב דניאל, ע"פ החוק והנוהג תשלומים בהם נושאים בעלי הדירות בבניין בשל פגמים שונים בו מוטלים על בעל הבית, המשכיר, אא"כ נקבע אחרת בחוזה. בכדי לדעת את המצב לאשורו במקרה שלך ראוי שעין מקצועית תבחן את נוסח החוזה בכללותו, במיוחד לאור הבנתי שאתה נושא בתשלומים לועד הבית. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום חוזים