טעות/הטעייה שהביאה להתקשרות חוזית

  • הפרת התחייבות
    יוסי | 17/08/2009 09:29

    בני בן ה 3.5 נרשם לפעוטון השייך למתנ"ס שכונתי לשנה"ל הקרובה (מ - 09/09 עד 08/10) וזאת לאחר שגם השנה הוא היה באותו גן. ההרשמה בוצעה (בחודש 02/09) לאחר שהיינו מאוד מרוצים מהגננת והיא אמרה להורים שהתעניינו (חדשים וממשיכים) שהיא ממשיכה בגן בשנה הקרובה. היום (17.08.09) היא הודיעה בפתאומיות שהיא לא ממשיכה בשנה הבאה מכיוון שהיא עוברת לעבוד במשרד החינוך ונמאס לה ממקום פרטי. אציין שלפני כחודש שמענו שהיא מתעניינת על משרד החינוך וששאלנו אותה היא אמרה שזה רק לשנה הבאה (כלומר החל מספטמבר 2010). בנוסף לפי מיטב זכרוני החוזה מול המתנ"ס לא נוקב בשם הגננת אלא שצריך להיות גננת מוסמכת + סייעות. כרגע נוצר מצב שכשבועיים לפני פתיחת שנת הלימודים אני לא יודע מי תהיה הגננת ולאור הזמן המועט שנותר לא נותרה לי אפשרות ריאלית לבחור גן / גננת לפי רצוני אלא כל הנראה להסתפק במחליפה שהמתנ"ס יספק. האם ניתן לעשות משהו בנידון ? אני מודע שתביעה לא יכולה לעזור לשנת הלימודים הקרובה ולא ניתן להכריח את הגננת להשאר אך האם ניתן לתבוע את המתנ"ס או את הגננת באופן אישי. אמנם הגננת לא צד לחוזה אך היא הבטיחה (בע"פ) לפחות פעמיים (בהרשמה ולפני כחודש) שהיא נשארת בשנה הקרובה ועל סמך זה נרשמנו. האם יש עילת תביעה כספית כנגד הגננת ? בנוסף האם לאור האמור ניתן להשתחרר מהחוזה עם המתנ"ס ללא תשלום קנסות ותוך קבלת המקדמה ששולמה.

    • טעות/הטעייה שהביאה להתקשרות חוזית
      עו"ד אפי אהרונוב | 17/08/2009 23:17

      ערב טוב יוסי, דיני החוזים מאפשרים לבטל חוזה שנכרת עקב טעות של המתקשר וכל שכן הטעייה שהוטעה ע"י הצד השני.כמו כן ניתן לתבוע בנוסף פיצוי כספי. ואולם, יש לבחון באופן פרטני את מכלול העובדות ואת החוזה עצמו בכדי לדעת איזו עילה רלבנטית במקרה זה ולאור זאת איזה סעד ניתן לתבוע, כיון שיש ניואנסים שונים בכל עילה. לכן, המלצתי להיוועץ בעו"ד על מנת ולגבש עמו את דרך הפעולה המתאימה. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום חוזים