ביצוע פס"ד

  • אי ביצוע פסק דין
    מרינה | 16/08/2009 10:51

    שלום רב, לפני כחודש הגשתי לבית המשפט תביעה נגד בעל דירה, כי לא תיקן לי את המקלחת (הייתי בלי עו"ד) בקשתי פיצויי על סך 4500 כולל ביטול חוזה חד צדדי ועוגמת נפש, מה שקרה שכל התביעה הלכה לטובת בעל הדירה בטענה כי שברתי קיר במטבח (בהסכמת שנינו אך אין מסמך המעיד על כך), ואני מרגישה שהשופט כלל לא התייחס לתובענה שלי (שהוא אי קיום סעיף בחוזה ), בפסק דין נקבע שאליי לשלם לבעל הדירה סכום של 5000 ש"ח ובנוסף 650 ש"ח החצי שלי על תיקון המקלחת ובניית קיר עם אישור מהנדס וגם לשלם את כל ההוצאות השוטפות של הבית והוא מצידו צריך להחזיר לי את כל הבטוחות (השופט לא פירט את הבטוחות), הסכמתי כי רציתי כבר לסיים את הפרשה ולצאת מהדירה, היום המיוחל הגיע והבאתי לו את כל הדברים אך לצערי אצלי בעיר העירייה יצאה לפגרה לכן התשלום על המים לא בוצע גם למרות שאמרתי לו שארנונה על שמי ואם יהיה חוב הוא אליי ולאחר סיום הפגרה אשלם, הוא סירב בטענה שבפסק דין רשום אחרי תשלום כל החובות, בנוסף נתתי לו 1000 ש"ח ביטחון במזומן לחודש האחרון אך הוא מכחיש ,להוכחה יש בידיו 24 צ'קים ולא 26 צ'קים , אני מרגישה שנעשה לי עוול והשופט כלל לא התייחס לתביעה והתעסקנו רק בקיר ובדברים שלו , למרות ביטול החוזה. השאלה שלי האם זה מניע לאי ביצוע פסק דין (תשלום מים)? והאם החזרת הבטחונות אמור להעשות באותו מעמד שכן בפס"ק לא נקבע כי אליי להפקיד לו את הכסף? בבקשה תשובה דחוף.......תודה מראש

    • ביצוע פס"ד
      עו"ד אפי אהרונוב | 16/08/2009 20:22

      ערב טוב מרינה, עליך לקיים מה שנקבע בפסק הדין. כל עוד לא קיימת את חיוביך אינך יכולה לבוא בטענות לצד השני. באם יש לך טענות כנגד פסק הדין ניתן להגיש ערעור בהנחה שלא עבר המועד לכך. ואולם, באם מדובר בתביעה קטנה עליך לבקש רשות להגשת הערעור והסיכוי שהיא תתקבל אינו גבוה. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום חוזים

      • תודה על התשובה אך.....
        מרינה | 16/08/2009 22:26

        אך מה קורה כשהעירייה יוצאת לפגרה ואני צריכה לשלם את המים ביום שאני יוצאת כדי לאפס את החשבון? אז החישבון היחידי שנשאר מונע ממני לביצוע פסק דין השאלה היא איך ניתן להביא בעיה שכזו לפיתחו של שופט?

        • תשלום חשבון מים
          עו"ד אפי אהרונוב | 17/08/2009 00:19

          יש לשלם את החשבון ברגע שהעיריה תחזור מהפגרה.