פיצויים על גרימת נזקים למושכר

  • הפרת חוזה שכירות
    אייל | 15/08/2009 18:28

    בחוזה שכירות הוגדר במפורש סעיף הקובע באיזה מועד ובאיזה מצב יוחזר המושכר למשכיר בתום תקופת השכירות. כמו כן הוגדר במפורש כי במקרה של הפרת סעיף זה על השוכר לשלם למשכיר שכ"ד (לא פצוי !) בסכום כפול מהשכ"ד שהיה בתקופת השכירות החוזית (שכ"ד חוזי 4500 ש"ח/חודש), עד שההפרה תתוקן. השוכר פינה את המושכר במועד ואילץ את המשכיר לקבל את המפתחות, אבל לא עשה דבר בקשר לטיפול במצב המושכר כפי שהתחייב בחוזה. השוכר אינו מתכחש להתחייבותו, אלא פשוט לא עושה דבר (עלות תקון ההפרה כ- 30000 ש"ח) ובינתיים לא ניתן להשכיר את המושכר. גם מפני שמצב המושכר אינו מאפשר זאת וגם כדי לאפשר לשוכר לתקן את ההפרה. השאלות המשפטיות העומדות על הפרק: 1. האם על השוכר לשלם למשכיר שכ"ד כפול עד לתקון ההפרה כפי שסוכם ?. 2. על מי מהצדדים חלה במקרה זה חובת הקטנת הנזק ובאיזה אופן ?. בתודה מראש אייל הערת מערכת: לקריאה אודות הפרת חוזה >>

    • פיצויים על גרימת נזקים למושכר
      עו"ד אפי אהרונוב | 16/08/2009 10:18

      בוקר טוב אייל, אתה זכאי לתבוע מהשוכר כל נזק שנגרם לדירה על-ידו. לדבריך, הנזק עולה על ה'פיצויים המוסכמים' בחוזה ואם-כן לא משתלם לך לצמצם את תביעתך לגובהם. לגבי 'הקטנת הנזק' - חובת הקטנת הנזק היא חובה על מי שנפגע מהפרת חוזה לעשות מה שניתן בכדי לצמצם את נזקי ההפרה. למשל, אם דלת הדירה נעקרה ואתה משתהה מלתקן אותה וכעבור כמה שבועות גנב פורץ לבית, לא תוכל לדרוש פיצוי על הגניבה משובר הדלת. תיקון של הנזק אינו מהווה הקטנת נזק ותשלום עבורו הוא תשלום הנזק עצמו והוא אמור לחול על המזיק. למשל, במקרה שתיארתי, שובר הדלת עדיין מחוייב להקמתה מחדש. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום חוזים