שכירות משנה

  • שוכר תחת שוכר
    רפי | 05/08/2009 21:08

    שלום, ברשותי דירה שבד"כ אני משכיר אותה ל-2 אנשים שונים עם 2 חוזים נפרדים (והם גרים כשותפים בדירה). השבוע קיבלתי הצעה ממישהו המעוניין לשכור את הדירה בשלמותה ולהביא שוכרים אחרים תחתיו. בכל החוזים הסטנדרטיים תמיד מופיע סעיף המונע משוכר להעביר את זכויותיו לאחר. אני מניח שסעיף זה לא רשום סתם ומסתתר מאחוריו משהו. מה המשמעות של סעיף זה ולמה הוא רשום בכל החוזים הסטנדרטיים? האם כדאי לי להסכים להצעה כזו? תודה,רפי

    • שכירות משנה
      עו"ד אפי אהרונוב | 05/08/2009 21:37

      ערב טוב רפי, ע"פ חוק, שוכר יכול להשכיר את הדירה לשוכר משנה באם המשכיר מסכים לכך או באם המשכיר מתנגד לכך מטעמים שאינם סבירים שאז אין צורך בהסכמתו. בחוזים מהסוג שציינת המשכיר מעוניין להתנות על ההסדר החוקי מסיבותיו שלו. שאלת הכדאיות היא שאלה כלכלית ועליך לבחון אותה בעצמך (אני מניח שאם מישהו מוכן לשכור דירה על-מנת 'לגלגל' אותה הלאה זה אומר שיש לו שוכרים שמוכנים לשלם יותר ממה שאתה דורש ממנו...). בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום חוזים

      • לא מדאיג אותי באיזה מכיר הוא יכול להשכיר
        רפי | 06/08/2009 07:53

        מה שמדאיג אותי הוא מה קורה אם השוכר שלי מפר חוזה (למשל מפסיק לשלם).מה הזכויות של השוכר משנה במקרה זה?האם ברגע שהחוזה של שוכר הישיר בטל, אז באופן אוטומטי גם החוזה של השוכר משנה בטל?האם יכול להווצר מצב שמסתובב לי שוכר משנה בבית (אשר אין לי חוזה ישיר איתו) אבל מבחינה משפטית אין לי יכולת להוציא אותו מהבית?תודה,רפי

        • מחוייבותו של שוכר ראשי
          עו"ד אפי אהרונוב | 06/08/2009 10:02

          בוקר טוב רפי, השוכר הראשי ממשיך להיות מחוייב כלפיך מבחינה חוזית. שוכר המשנה מחוייב כלפיך גם מבחינת נזקים שהוא גורם לדירה וכו'. אתה יכול לנסח את החוזה מול השוכר הראשי תוך הכללת בטחונות שונים כלפיך למקרים שבהם תהיינה בעיות כלשהן עם השוכר המשני (למשל פיצויים גבוהים ללא הוכחת נזק במקרה ושוכר המשנה יגרום לבעיות כלשהן). בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום חוזים