הודעה על אי ביטול אופציה לחידוש החוזה

  • אופציה להמשך שכירות בדירה
    מבולבלת | 05/08/2009 15:14

    אני גרה בדירה שכורה שחוזה שכירות שלה מסתיים בסוף ספטמבר. התכוונתי לחדש את החוזה לשנה נוספת מאחר ויש לי אופציה בחוזה לשנה נוספת. אתמול (תחילת אוגוסט) בעלת הבית הודיעה לי שהם לא מעונינים להמשיך את החוזה לשנה נוספת מאחר והם הסתבכו עם העירייה ובעצם אסור להם להשכיר את הדירה. בדקתי את החוזה שלי ומופיעה בו הערה "בהסכמת הצדדים, ובהתראה של חודשיים לפחות, יכול כל אחד מהצדדים להודיע על רצונו לסיים את החוזה". האם הערה זו מבטלת את האופציה שלי, ואם לא איזה פיצוי אני יוכלה לדרוש על הפינוי הכפוי? תודה

    • הודעה על אי ביטול אופציה לחידוש החוזה
      עו"ד אפי אהרונוב | 05/08/2009 21:43

      ערב טוב 'מבולבלת', ע"פ פסיקה של ביהמ"ש המחוזי בחיפה המשכיר יכול לבטל את זכות השוכר לחדש את החוזה באופן חד-צדדי באם הוא נותן לשוכר הודעה מראש תוך זמן סביר. הודעה של חודשיים מראש היא פרק זמן סביר להודעה שכזו. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום חוזים

      • אבל..
        מבולבלת | 06/08/2009 07:52

        אבל בחוזה רשום שזה צריך להיות בהסכמת הצדדים ואנחנו לא מסכימים.. אין לזה משמעות? ומה לגבי זה שהם רוצים שנעזוב כי למעשה השכרת הדירה שלהם לנו אינה חוקית מבחינת העירייה?

        • 'סיום חוזה' מול ביטול אופציה להארכה
          עו"ד אפי אהרונוב | 06/08/2009 09:59

          בוקר טוב 'מבולבלת'. הסעיף שציטטת מדבר על סיום החוזה, כלומר, במהלך שנת השכירות. מימוש אופציה היא בעצם חידוש החוזה לשנה נוספת. כאמור, ע"פ פסק הדין שציינתי השוכר לא יכול לצפות לזכות 'נצחית' לחדש את החוזה מדי שנה אם רצונו בכך שאז יש כאן מעין סוג של מכירה. לכן, אם המשכיר מודיע לשוכר זמן סביר מראש שהוא לא מתכוון לחדש את החוזה לשנה נוספת, למרות האופציה, הוא עושה כדין. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום חוזים