העלאה רטרואקטיבית של שכר הדירה

  • מחויבות הצדדים בתום חוזה לשכירת דירה
    ציפי | 05/08/2009 14:45

    שלום. חוזה ההשכרה של הדירה שלנו פג בסוף יוני 2009. אמנם ניסיתי ליצור קשר עם בעל הבית אבל רק עכשיו הוא נזכר ליצור איתי קשר. (מעל חודש מסיום החוזה.) עכשיו הוא מבקש להעלות את שכ"ד, שעקרונית אנחנו מוכנים לכך, אבל דורש למפרע את המחיר הגבוה גם על החודש שעבר. לטענתו, החובה החוזית מוטלת עלי 60 יום לפני תום מועד החוזה אם בדעתי לממש את האופציה שברשותי וזאת על מנת ששני הצדדים יבדקו את האפשרויות בטווח זמן סביר. בדקתי את החוזה, ולא מופיע סעיף כזה. האם יש איזשהו עקרון משתמע כזה, גם אם לא נכתב בחוזה?! האם יש הצדקה משפטית לדרישתי לשלם על החודש שעבר את הסכום הנמוך בהתאם לחוזה המקורי!? תודה.

    • העלאה רטרואקטיבית של שכר הדירה
      עו"ד אפי אהרונוב | 05/08/2009 21:46

      ערב טוב ציפי, בהנחה שאין לדרישת העלאת דכר הדירה בסיס בחוזה ושאכן ניסיתם להשיג את בעל הבית ולא עלה הדבר בידכם, אין לבעל הבית זכות לחייב אתכם רטרואקטיבית בשכר דירה גבוה יותר. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום חוזים