חוזה לא חוקי

  • חוזה התערבות בין חברים
    דנה | 04/08/2009 23:37

    אני וידיד שלי רוצים להתערב על משהו. יתכן כי כתוצאה ממימוש ההתערבות תווצר לו בעיה רפואית כלשהי, הוא מודע לכך ואין לו בעיה, אך אני עדיין חוששת מכך.אם אני כותבת חוזה אשר בין היתר בתוכנו אני מציינת כי אינני אחראית לכל פגיעה פיזית שתרגם לו.אני והוא חותמים בתחתית הדף הכולל את שמנו המלא כולל תעודת זהות, אך ללא עדים. רק שני עותקים - אחד לי ואחד לו.אם חס וחלילה קורה לו משהו, האם חוזה זה קביל בבית משפט?בתודה מראש,דנה

    • חוזה לא חוקי
      עו"ד צורי דוד | 05/08/2009 11:36

      יתכן שהחוזה שתכתבו יהיה לא חוקיו/או שהוא עלול להיות מוכרז בדיעבד כבטל בהיותו נוגד את תקנת הציבור. אם החשש שלך ממקרה של פגיעה בגופו של הידיד הוא מבוסס, אז יש מצב סביר ביותר שהחוזה לא יועיל לך לאחר מכן.