פינוי שוכר במהלך תקופת החוזה בהתראה מראש

  • פינוי שוכר מהמשכיר לפני תום החוזה
    ניר | 04/08/2009 20:01

    שלום,בחוזה השכירות ישנו סעיף האומר שמהשכיר רשאי לפנות את השוכר מהמושכר בהתראה של כחודשיים מראש.אכן המשכיר רשאי על פי החוזה לפנות את השוכר, וכעת השוכרת מדירתה וקיבלה בחזרה את דמי השכירות היחסיים על החודשים שלא מנוצלים עד תום החוזה.שאלתי הינה:למרות שסעיף זה נחתם בחוזה ע"י שני הצדדים, האם סעיף זה הינו חוקי ? האם הגיוני שהשוכרת נודדת בין דירות עד תום החוזה ? במידה וסעיף זה נוגד את החוק מה ניתן לעשות לצורך צמצום הנזק ומה ניתן לעשות לצורך קבלת פיצוי הולם ?תודה

    • פינוי שוכר במהלך תקופת החוזה בהתראה מראש
      עו"ד אפי אהרונוב | 04/08/2009 20:11

      ערב טוב ניר, פינוי השוכר במהלך החוזה תוך מתן התראה של חודשיים הוא חוקי וסביר (בהנחה שאינו סותר את החוזה). באותה מידה שוכרים רבים מוסיפים סעיף בחוזה המתיר להם לעזוב את הדירה במהלך תקופת השכירות בהתראה מראש. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום חוזים