העלאת שכ"ד לשוכר חלופי

  • בהמשך לשאלה קודמת לוע"ד אפי אהרונוב דחוף
    שירלי י | 04/08/2009 09:17

    ראשית תודה על תגובתך בתשובתך נאמר לי כי במידה והמשכיר דורש שנמצא לו שוכרים בשכ"ד גבוה יותר משכ"ד ששלמנו הוא מפר את החוזה מה קורה כאשר הגיע זוג בפעם הראשונה לראות את הדירה ורצו ב2800 לשכור אך הוא התעקש על 3000, ובפעם השניה שהזוג הגיע הם רצו שהמשכיר השתתף איתם בקניית המזגן דבר שהיה מקובל עליו אך עדין התעקש על 3000. אח"כ הוא הסכים ב2800 אך בלי מזגן. העניין הוא האם אני יכולה לסמוך על הפעם הראשונה שהם הגיעו ורצו לסגור ב2800 והוא התעקש על 3000 , מאחר ועכשיו הם מצאו דירה אחרת. כלומר שכרגע אין לי שוכרים אחרים להביא. האם אני יכולה לפנות את הדירה ולדרוש את השיקים חזרה העניין הוא שפעם הראשונה הם מאוד רצו את הדירה אך בשכ"ד של 2800 ולא דיברו על מזגן. תכתובת קודמת: במידה ורוצים לצאת לפני התקופה הקבועה בחוזה השכירות 3 חודשים קודם -(עניין זה מקובל על המשכיר במידה ונמצא שוכרים אחרים) האם המשכיר יחול לדרוש מאתנו למצוא שוכרים בשכ"ד גבוה יותר מאשר אנו שילמנו (דורש להעלות את שכ"ד לשוכרים חדשיםלסך של 3200 ואנחנו שלמנו ע"פ ההסכם 2800) השאלה הנשאלת באה בעקבות הקושי שמתגלה במציאת שוכרים בעקבות שכ"ד הדרש. ערב טוב שירלי, בהנחה שלא נקבע בחוזה אחרת, המשכיר אינו יכול לדרוש מכם להביא שוכר חלופי בשכר גירה גבוה יותר. אם אתם מביאים שוכר חלופי בשכר דירה ששילמתם והמשכיר אינו מוכן לקבל אותו כשוכר חלופי בגלל גובה שכר הדירה, הרי שהוא מפר חוזה ואתם משוחררים מהחיובים כלפיו. בכל אופן, מומלץ לקרוא את החוזה היטב לפני שמסיקים מסקנות. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום חוזים

    • העלאת שכ"ד לשוכר חלופי
      עו"ד אפי אהרונוב | 04/08/2009 19:57

      ערב טוב שירלי, לדעתי, שוכר דירה שמבקש לעזוב את הדירה מוקדם לא יכול להסתמך על דייר חלופי מסוים שבסופו של דבר לא הגיע לעמק השווה עם בעל הבית (גם אם התנהלות בעל הבית לא הייתה תקינה). שווי בנפשך שהעניין יגיע לדיון משפטי, ובעל הבית יטען שהם לא מצאו חן בעיניו מסיבה כלשהי וישכנע בכך את ביהמ"ש. פירוש הדבר שתיאלצו לשלם, בנוסף לדמי השכירות, גם פיצויים וזאת בתוספת להוצאות המשפט שלכם ושלו (שגם יהיו עליכם). רק אם אתם מזהים התנהלות שיטתית של בעל הבית שדוחה כל שוכר חלופי שלא בתום לב יש מקום להסתמך על כך. לחילופין, אם יש לכם עדות של השוכר החלופי שהם לא הגיעו לעמק השווה אך ורק בגלל שאלת גובה שכר הדירה, יש גם מקום לשקול זאת. עליכם לזכור שבסופו של דבר, אתם אלו שבחרתם לקצר את החוזה ולכן עליכם להתאזר בסבלנות ולשאת בעלויות, כל עוד הן ניתנות להסבר סביר ע"י בעל הבית. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום חוזים

      • פיתרון אפשרי אחר
        עו"ד אפי אהרונוב | 05/08/2009 00:02

        ערב טוב שירלי, אפשרות עדיפה מבחינתכם יכולה להיות להביא 'שוכר משנה'. המשמעות היא שאתם ממשיכים להיות מחוייבים כלפי המשכיר ומכניסים לדירה מישהו אחר שמשלם לכם. כך למשל תוכלו אפילו לקחת שוכר בשכר דירה נמוך במעט בשביל לצמצם את הנזק. החוק קובע שבמצב כזה המשכיר לא יכול להתנגד להכנסת שוכר המשנה מטעמים בלתי סבירים. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום חוזים