ביטול חוזה בטרם חתימה בפועל

  • ביטול חוזה חצי חתום
    אורלי | 03/08/2009 16:06

    אנחנו זוג ורצינו לשכור דירה ביחד , הסכמנו לחתום על דירה סיכום שבעל פה ומסרנו צק פתוח שלי כצק ערבות לפי דרישת הבעלים. סוכם שנחתום שנינו על החוזה וגם בעל הדירה ביקש שנביא 2 ערבים לחוזה . הוא חתם עם הערב מטעמו באותו יום ואני הייתי אמורה לעשות את אותו הדבר יומיים אחריו ( 9 באב יצא באמצע והבעלים דתי ) . לבנתיים נפרדנו והודענו לבעל הדירה על חרטה לפני שאני חתמתי על החוזה ולפני שהבאתי את הערב השני. הוא טוען שפיספס יתרת שכירות מהשוכר הקודם שיצא לפני הזמן על ולכן נגרם לו נזק כספי . שהפרנו חוזה ובשל כך אנחנו צריכים לשלם את החודש הראשון כפיצוי . הוא איפשר לנו לגור בדירה בחודש זה עד שימצא שוכר חלופי , אבל נתן לנו מפתח לדירה אחרת שאליה נכנס דייר בעוד חודש , הדירה השנייה צמודה לאותה הדירה ( שתי הדירות היו פעם אחת ) . בנוסף בדירות הללו אין אספקת מים נכון לרגע זה ולא ברור מתי העניין יסודר אם כי השוכר של היחידה אליה נכנסנו , אמור לטפל בזאת מול הגיחון השבוע . לאחר שנתן לנו את הדין מילא את הצק הפתוח שלי על מחצית שכ"ד , לקח מהשותף צק עם המחצית השנייה וקרע את החוזה . לפי דעתי הוא מבלף כי 1) סוכם ששנינו נחתום ונביא שני ערבים , תנאים אלו לא התקיימו . 2 ) סוכם שניכנס לדירה אחת וקיבלנו דירה אחרת 3 ) בדירות הללו אין מים ולא ניתן בפועל לחיות בהן עד שזה לא יוסדר . 4 ) אם באמת הוא היה מגובה משפטית הוא לא היה קורע את החוזה אלא שומר עליו טוב טוב . 5 ) הודענו על חרטה לפני שנחתם החוזה עד הסוף ולכן גם אם שיחרר את השוכר הקודם מחובותיו לפני שנחתם החוזה זו טעות שלו . ולא אני אמורה לשלם עליה . מי צודק ?

    • ביטול חוזה בטרם חתימה בפועל
      עו"ד אפי אהרונוב | 03/08/2009 23:25

      ערב טוב אורלי, המצב המשפטי כאן מורכב. על מנת לפשט זאת נא פרטי מה המטרה שלכם בשלב זה? בברכה עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום חוזים

      • המטרה
        אורלי | 04/08/2009 14:46

        המטרה היא לצאת בנזק כספי קטן ככל הניתן . אין כוונה לבריחה מאחריות,אנחנו רוצים לתת לבעלים מה שמגיע לו על מנת לסגור את הסיפור כמה שיותר יפה ושכל אחד ילך לדרכו . חודש שכירות מלא נראה דרישה מוגזמת , אבל הסכמנו לזה בתנאי שימשיך לחפש שוכר ויאפשר לאחד מאיתנו לגור שם , כדי שלא נשלם שכירויות כפולות... קיבלנו מפתח בהתאם , אבל בפועל לא ניתן לחיות שם כי אין חיבור למים ...ולכן נראה לי שלא רק אנחנו לא עמדנו בהסכם בינינו גם הבעלים לא.

        • הפרת חוזה מצד המשכיר
          עו"ד אפי אהרונוב | 05/08/2009 00:06

          ערב טוב אורלי, הוא לא יכול לאחוז בחבל משני קצותיו, לדרוש מכם לשלם שכר דירה מלא ולהפר את החוזה. באם הוא גבה מכם את התשלום אתם רשאים להגיש נגדו תביעה ולדרוש את השבת התשלום ופיצויים. בשלב ראשון כדאי לפנות אליו בכתב באמצעות עו"ד ולנסות לסגור את זה בהסכמה. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום חוזים