שאלה מעניינת

  • שיווק לחברה גדולה דרך עיתון
    עמית המשווק | 31/07/2009 20:51

    רגילחיים פנה אל לוי , נציגו של עיתון "שבע" בהצעה להשתלב ברעיון שיווקי ייחודי . הפרוייקט הוצג לנציגי העיתון בראשותו של לוי במהלך שתי פגישות עסקיות . כבר בשלב זה סיכמו הצדדים ביניהם את עקרונות היסוד בדבר הוצאתו המשותפת של הפרויקט אל הפועל . אותם עקרונות מופיעים בכל טיוטות ההסכמים שהוחלפו בין הצדדים . עקרונות אלו כללו את הקמתה של חברה משותפת בין "שבע" לחיים, וכן אופן המימון הראשוני , וכן שהחברה של חיים תשמש כחברת הפרסום של "שבע". כעבור חודש התקיימה פגישה נוספת , שוב בהשתתפותו של לוי ובה הוצגה מצגת שתיארה את הפרוייקט המשותף . בפגישה אמר לוי כי הוא נותן אור ירוק לפרוייקט והוא מאשר את הרצתו וכי התנאים ש נותרו הינם טכניים בלבד . עם זאת, הוא אמר כי פרויקטים בסדר גודל כזה מחייבים את אישורה של ההנהלה וללא אישורה לא ניתן לעשות דבר . על סמך דבריו אלו , סגר חיים את משרדי החברה בירושלים ושכר משרדים בת "א וזאת בכדי לבצע את הפרוייקט האמור. כמו כן הוא החל בצעדים ראשונים לביצוע הפרוייקט כגון התקשרות עם ספקים , ואף דחה התקשרויות אחרות בגין אותו פרוייקט . כעבור שבוע , פנה חיים ללוי ושאל מתי יחתמו על ההסכם הסופי ? לוי ענה לו שבמחשבה שניה החליטה "שבע" שלא לחתום על חוזה עמו . חיים הנדהם מבקש לברר את מצבו המשפטי? א. האם נכרת חוזה בין חיים לבין "שבע"? ב. איזו עילה יש לחיים כלפי "שבע"? וכלפי מי הוא יכול להעלות עילה זו? ג. מה הם הסעדים בגין עילה זו?

    • שאלה מעניינת
      עו"ד צורי דוד | 01/08/2009 05:19

      אבל זהו אינו פורום סטודנטים. הפורום נועד כדי לתת מענה לאנשים שנתקלים בבעיות חוזיות בחיי היום יום ולא כדי לפתור עבודות של תלמידים כאלה ואחרים. כדי להפיק את המקסימום מהעבודה הכי מומלץ שתתמודד איתה בכוחות עצמך, תוך העזרות בספרות המקצועית ובפסיקה.