חוזה שכירת אולם ללא ראיות לקיומו

  • זקוקה לייעוץ משפטי דחוף לגבי חוזה-תודה רבה מראש!
    ליאורה | 27/07/2009 13:54

    שלום וברכה, דודה שלי גרה בצרפת והיא חוגגת את בר המצווה של בנה בישראל. בקיץ 2008 היא הייתה בישראל וחתמה על חוזה עם אולם אירועים לקיום האירוע ב6 לאוגוסט 2009. לפני שבועיים התקשרה על מנת לעדכן את מס המוזמנים כפי שסיכמו ולתדהמתה הם אמרו שלא מופיע ביומן שלהם האירוע שלה ולא עותק של חוזה. הם מוכנים לעשות "טובה" ולערוך לה אירוע חליפי על שפת הבריכה אך האולם נמצא בסמוך לחוף הים ובקיץ חם ומהביל. מן הראוי היה שאם היא נאותה לתחליף שלפחות יתנו לה פיצוי הולם לא? רציתי לשאול מה התוקף המשפטי של החוזה שיש בידה. הם מבחינתם מתנערים מכל אחריות וטוענים שהיה כשל במערכת המחשבים או משהו כזה. לי זה נשמע כסת"ח רק בגלל שהיא חוצניקית ומנסים לנצל את המצוקה שלה ואת העובדה שעשרות קרובים מגיעים מחו"ל לאירוע. החוזה שבשרותה נמצא על דף לוגו שלהם אך נציג מטעמם בעצם לא חתום, רק היא. אשמח לחוות דעתכם המקצועית. תודה רבה, ליאורה

    • חוזה שכירת אולם ללא ראיות לקיומו
      עו"ד אפי אהרונוב | 27/07/2009 18:10

      ערב טוב ליאורה, אם הם מודים שהייתה התחייבות מצדם ועקב כשל מערכתי שלהם הם התחייבו לגורם אחר - אזי חובתם לפצות את דודתך, באופן משמעותי, על הפרת החוזה עמה. מאידך, אם הם טוענים שכלל לא נכרת חוזה, יהיה לדודתך קושי להוכיח ההיפך. העובדה שיש בידיה הסכם לא חתום על ידם אינה מוכיחה שהם חתמו לבסוף. הם יוכלו לטעון שהעבירו לה חוזה לדוגמא והיא לא השיבה אותו. כמו כן, בד"כ מקובל להעביר מקדמה עם ההזמנה - האם הועברה מקדמה כלשהיא? האם היה קשר בין הצדדים במהלך השנה שחלפה? בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום חוזים

      • תודה רבה על המענה. להלן הפרטים הנוספים...
        ליאורה | 28/07/2009 10:53

        ובכן, אכן שולמה מקדמה ואני מניחה שזה נחשב קביל משפטית, לא? הם הציעו לפצות אותה בשדרוג האוכל והדקורציה (באירוע ליד הבריכה) אולם מאחר והאירוע מתקיים בחוץ עליו להסתיים עד 23:30. מאחר ומדובר באולם אירועים של מלון, הם אמרו שאולי יפצו אותה גם בסופשבוע. דודתי טוענת שזה ממש לעג לרש ומעוניינת בפיצוי של שהות של שבוע שלם במלון שעלותו כ-7000 ש"ח (הםתכננו ממילא לשהות במלון מאחר והאירוע שלהם מתקיים שם). היא שאלה האם יש אומדן בחוק בנוגע לגובה הפיצוי? כמה אחוזים מעלות הערב המקורי נוהגים לתת כפיצוי? בחוזה סוכם על 22,000 ש"ח. אשמח למענה. תודה רבה ורק טוב, ליאורה

        • תביעת אולם שמחות
          עו"ד אפי אהרונוב | 28/07/2009 16:19

          שלום ליאורה, אין באפשרותי, במסגרת זאת, להתייחס לסכומים וסיכויי הצלחה. ברמה העקרונית, דודתך יכולה לתבוע אותם על הפרת החוזה ולדרוש פיצוי על ביטול האירוע. הפיצוי במצב כזה יכול להיות גבוה - אך המחיר הוא ביטול האירוע (או מציאת חלופה טובה בזמן הקצר שנותר). לחילופין, היא יכולה להגיע להסדר עם בעלי האולם על בסיס הצעתם המשופרת ולנסות לקבל מהם עוד הטבות. יש לקחת בחשבון שהליך משפטי יכול לקחת כמה שנים וכרוך בעליות. כדאי להיוועץ בעו"ד לפני קבלת ההחלטה. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום חוזים