דרישת פינוי מדירה עקב תנאי שלא נקבע בחוזה

  • טענה להפרת חוזה
    ניקול | 22/07/2009 16:30

    אני שוכרת דירת מגורים בגבעתיים מזה כמה שנים. ב4 השנים האחרונות אנחנו מחדשים את החוזה בנספח בלבד. בנספח כתוב שם המשכיר שם השוכר המחיר החודשי ותקופת השכירות+ האופציה לשלוש שנים נוספות. מטרת השכירות אינה רשומה ורשום שהשוכרת תשכור את המושכר במחיר XXX לתקופהXXX+האופציה. במהלך השנים (בידיעת המשכיר)התחלתי לקבל לקוחות בדירה לצורך תספורות ועיצוב שיער ואני מדגישה בידיעת בעל הדירה אך זה לא נרשם ונכתב בחוזה. היום בעל הדירה הודיע לי שהוא רוצה שאפנה את הדירה כיוון שאני מפרה את החוזה. האם עלי לפנות את הדירה? הערת מערכת: לקריאה אודות הפרת חוזה >>

    • דרישת פינוי מדירה עקב תנאי שלא נקבע בחוזה
      עו"ד אפי אהרונוב | 22/07/2009 21:44

      ערב טוב ניקול, קשה להשיב על שאלה זו מבלי לבחון את החוזה כולו. גם אם לא נאמר בו מפורשות שאסור לך לקבל לקוחות בדירה, יתכן שזה נאסר עליך בדרכים עקיפות כלשהן או שתחשבי למפרת חוזה. למשל: אם תקנון הבית המשותף אוסר על דיירים לקבל לקוחות בבניין, ובחוזה את מתחייבת שלא להפר את התקנון - הפרת את החוזה. כדאי להתיעץ בעניין עם גורם מוסמך שיעמוד על כל ההיבטים הרלבנטיים. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב פורום חוזים

    • מטרת השכירות
      ירון הרשקוביץ, עו"ד | 22/07/2009 22:30

      ציינת שבנספח לא צויינה המטרה. האם בהסכם עצמו נקבעה מטרת מגורים בלבד. אם כן-אין ספק שגם בתקופות הארכה, אומד דעת הצדדים היתה להמשך אותה מטרה. המצב "מסתבך" כאשר בחוזה המקורי לא נקבעה המטרה ואז נכסים פקטורים נוספים כגון אומד דעת הצדדים (לרבות משום חבות המס החלה כאשר הדירה אינה מושכרת למגורים בלבד), כללי פרשנות הסכם שנוסח על ידי צד אחד וכו'