ביקור המשכיר בדירה

  • בעיות עם המשכיר
    נחום | 17/07/2009 16:27

    חבריי המלומדים יש לי שתי שאלות לשאול אתכם. 1. המשכיר (בעל הדירה) הביא לדירה אנשים על מנת שיראו את הדירה אבל אנו (השוכרים) אמרנו לו שאנחנו לא מוכנים שהוא ייכנס לדירה ללא נוכחותינו, הוא התעצבן ואמר שהוא יודיע לנו כשיגיע, ואם לא נוכל להיות בדירה הוא יכנס בכל זאת בלי רשותנו עם אנשים שרוצים לראות את הדירה, האם הוא רשאי להכנס כך?. אמרנו שאין לנו בעיה להיות בדירה אבל כששזה לא מתאפשר לנו אנחנו לא רוצים שייכנס ללא נוכחותנו השאלה שלי היא מה עלי לעשות, האם מותר לי להחליף מנעול ומה קורה אם הוא פורץ אותו? והאם אכן יש לי עילה לתבוע אותו ואם כן בכמה אני יכול לתבוע אותו. ובקיצור מה האפשרויות שלנו? נ.ב בחוזה לא מוזכר הנושא הנ"ל 2. דבר נוסף וחשוב הוא שחוזה ההשכרה שלנו מסתיים באמצע אוקטובר ובחוזה כתוב שיש לנו אפשרות להאריך את החוזה לשנה נוספת והזה הסעיף כמו שהוא כתוב בחוזה: "לשוכר נתונה אופציה להאריך את תקופת השכירות לכל תקופה עד 12 חודשים ע"י משלוח הודעה בכתב" השאלה היא: אם בעל הדירה מראה את הדירה לכל מיני אנשים ואחד מהם רוצה להשכיר את הדירה אז האם בעל הדירה מחוייב לשאול אותי האם אני רוצה להאריך את החוזה , ומתי אני צריך להחזיר לו תשובה לדוגמא בן אדם רוצה להשכיר את הדירה כי הוא התרשם וכו... אבל אני אמור להתפנות באוקטובר אז עד מתי אני יכול או צריך להחזיר לבעל הדירה תשובה אם אני רוצה להאריך את החוזה לשנה נוספת או לא תודה רבה לעונים כמו כן נוספתי את המייל שלי המשכיר (בעל הדירה) הביא לדירה אנשים על מנת שיראו את הדירה אבל אנו (השוכרים) אמרנו לא שאנחנו לא מוכנים שהוא ייכנס לדירה בלי שאחד מאיתנו שם אבל לבעל הדירה לא היה איכפת והוא נכנס בלי רשותנו לדירה עם אנשים שרצו לראות את הדירה.האם מותר לי להחליף מנעול ומה קורה אם הוא פורץ אותו? האם הוא יכול להכנס לדירה בידיעתי וללא נוכחותי כשאנחנו לא מוכנים שיכנס לדירה מה עלי לעשות והאם אכן יש לי עילה לתבוע אותו ואם כן בכמה אני יכול לתבוע אותו. ובקיצור מה האפשרויות שלנו? נ.ב בחוזה לא מוזכר הנושא הנ"ל 2. דבר נוסף וחשוב הוא שחוזה ההשכרה שלנו מסתיים באמצע אוקטובר ובחוזה כתוב שיש לנו אפשרות להאריך את החוזה לשנה נוספת וזה הסעיף כמו שהוא כתוב בחוזה: "לשוכר נתונה אופציה להאריך את תקופת השכירות לכל תקופה עד 12 חודשים ע"י משלוח הודעה בכתב" השאלה היא: אם בעל הדירה מראה את הדירה לכל מיני אנשים ואחד מהם רוצה להשכיר את הדירה אז האם בעל הדירה מחוייב לשאול אותי האם אני רוצה להאריך את החוזה , ומתי אני צריך להחזיר לו תשובה לדוגמא בן אדם רוצה להשכיר את הדירה כי הוא התרשם וכו... אבל אני אמור להתפנות באוקטובר אז עד מתי אני יכול או צריך להחזיר לבעל הדירה תשובה אם אני רוצה להאריך את החוזה לשנה נוספת או לא תודה רבה לעונים כמו כן נוספתי את המייל שלי

    • ביקור המשכיר בדירה
      עו"ד אפי אהרונוב | 19/07/2009 21:39

      ערב טוב נחום, 1. ככלל, החוק מחייב אותך לאפשר למשכיר לבקר בדירה ולבדוק אותה. מאידך, על המשכיר להודיע לך זמן סביר מראש לפני הביקור ולהמעיט בהפרעה לשוכר. אם בעל הדירה אינו מודיע לך על ביקוריו בדירה זמן סביר מראש אתה יכול לתבוע אותו בעילות שונות: הפרת חוזה, שימוש בזכות שלא בתום לב וכיו"ב. החלפת מנעולים עלולה לחשוף אותך לתביעה נגדית שלו ולכן לא הייתי ממליץ עליה. עדיף לטעמי לפנות אליו במכתב דרישה לחדול מביקורים לא מתואמים מראש תוך איום בתביעה באם ימשיך לעשות זאת. רצוי שהפנייה תהיה ע"י עו"ד ולו בכדי לשוות לה יותר תוקף. 2. המשמעות של 'אופציה' היא שהברירה בידי מקבל האופציה להחליט אם הוא מעוניין להמשיך בחוזה. למרות זאת, ביהמ"ש המחוזי פסק שהמשכיר יכול 'להשתחרר מהאופציה בהודעה זמן סביר מראש. נראה לי שפרק זמן של שלשה חודשים הוא סביר. בכל מקרה, לא הייתי ממליץ להמשיך לגור בדירה ששייכת לאדם שיש לך עמו סכסוך על עצם קיום החוזה. שיהיה בהצלחה. עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום חוזים