אי חידוש אופציה לשכירת דירה

  • שאלה בקשר לאופציה
    דנה | 16/07/2009 22:00

    יש לי דירה חדשה המשכיר אותה לזוג צעיר בחוזה רשום ניתנת אופציה ע"י הודעה של 60 יום מיום סיום החוזה - ז"א שהחוזה נגמר 01.09.09 היו צריכים לשלוח בדואר רשום חודשים לפני ז"א 01.07.09 על מימוש אופציה השאלות: 1. מבחינת חוקית אם לא שלחו שום מכתב 01.07.09 מבחינתי הם יוצאים 31.08.09. 2. לאחר שדיברתי איתם על הנושא - הם מבחינתם מעוניינים להמשיך וניסו להגיד לי בע"פ שהם ממשים את אופציה בקשתי במשך השבועיים אלה שישלחו לי מכתב מסודר כמו שכתוב בחוזה . השאלה אם הם שולחים לי את המכתב באיחור מה זה אומר מבחינת חוקית למשכיר ??????? האם אני חייבת לקבל ? האם אני חייבת ומצריך אותי לעשות חוזה מחדש למרות שקיבלתי את המכתב באיחור רב תודה רבה,

    • אי חידוש אופציה לשכירת דירה
      עו"ד אפי אהרונוב | 19/07/2009 11:21

      בוקר טוב דנה, האם כתוב בחוזה שעליהם להודיע על רצונם במימוש האופציה בהודעה בכתב? אם כך הוא, הרי משלא עשו כן במועד שהחוזה קצב ואף לאחר שנתת להם פרק זמן נוסף לפנים משורת הדין את משוחררת מהחוזה. עליך לשלוח להם לאלתר הודעה על-כך. מאידך אם החוזה אינו דורש הודעה כתובה, והם הודיעו לך בשיחת הטלפון על הארכת החוזה אזי למרות שהם חרגו מהמועד שנקבע המצב אינו חד-משמעי ויתכן שבהליך משפטי ידך תהיה על התחתונה. בהצלחה. עו"ד אפי אהרונוב פורום חוזים