ליווי משפטי ברכישת דירה מקבלן

  • שאלות טרם רכישת דירה מקבלן
    אבי | 16/07/2009 10:22

    שלום. אני עומד לרכוש דירה חדשה מקבלן. חתמתי על זכרון דברים ונתתי שיק בטחון על סך 20,000 ש'. הסכום הראשוני לחתימת החוזה בא ממשכנתא . אני שיעבדתי את הדירה בה אני מתגורר בהמשך אמכור את דירתי אגרור את המשכנתא לדירה החדשה והמכירה של הדירה תכסה את עלות הדירה החדשה. כלל משכנתאות יעבירו סכום של 250,000 ש' לחשבון הליווי טרם חתימת החוזה וזה על מנת לחתום על חוזה כאשר הכסף בידי הקבלן. אני קודם העברת הכסף על ידי כלל משכנתאות אמור לשלם 20,000 ש' לחשבון הליווי ואז החברה תאשר את התשלום שלי לכלל משכנתאות ויועבר הכסף לקבלן על ידי כלל משכנתאות. אני לוקח לי עו'ד שילווה אותי בעסקה. אני אמור לקבל העתק של החוזה מהעורך דין של הקבלן. שאלה:האם אני זקוק לייעוץ לחתימת החוזה בלבד או לכל אורך הרכישה עד לקבלת הדירה? האם לשלם סכום של 20,000 ש' ואז לדאוג שכלל משכנתאות יעבירו 250,000 ש' לקבלן בטרם החתימה או עדיף לקבל את החוזה שעורך דין יעבור עליו יאשר את כל מה שצריך ייקבל אישור לשינויים מעורך הדין של הקבלן ורק לאחר מכן לבצע את כל התשלומים?

    • ליווי משפטי ברכישת דירה מקבלן
      עו"ד אפי אהרונוב | 18/07/2009 23:26

      ערב טוב אבי, מומלץ להסתייע בליווי משפטי בכל תהליך הרכישה, במיוחד לאור פרשיות שארעו בשנים האחרונות, זכו לתהודה גדולה והותירו רוכשי דירות במצוקה. בהצלחה.