התנגדות שוכר דירה לשותף חלופי

  • שבירת חוזה שכירות ושותף שנשאר
    זיו | 14/07/2009 21:47

    שלום, אני גר באזור המרכז. אני והשותף נכנסנו לדירה לפני שנה וחצי. תחילה חתמנו על חוזה שכירות סטנדרטי של שנה ולאחר 5 חודשים חתמנו על אופציה להארכה. אני יוצא מהדירה 4 חודשים לפני גמר תקופת ההארכה ומחפש שותף שיחליף אותי כבר למעלה משבועיים. לצערי, השותף לא משתף פעולה, מציב תנאים משל עצמו בנוגע לפרופיל השותף הפוטנציאלי שהוא רוצה - דבר שמצמצם מאוד מאוד את יכולות החיפוש. חוץ מזה אני מתחיל לפחד שהוא ישים רגליים ובכוונה לא "יאשר" את השותף הבא. מה אני יכול לעשות? האם אני ממש מחוייב גם לחוזה המקורי וגם לתוספת ההארכה? האם אני חייב את אישור השותף שנשאר בדירה לגביי השותף החדש או שאני יכול לפנות לבעלת הדירה ולבקש ממנה לקבוע מי נכנס במקומי? בחוזה המקורי כתוב שאם יחיד מהשוכרים בוחר לעזוב את הדירה לפני תום תקופת השכירות, הוא חייב למצוא שוכר חלופי לשביעות רצון המשכירה ובאישורה. תודה מראש

    • התנגדות שוכר דירה לשותף חלופי
      עו"ד אפי אהרונוב | 15/07/2009 00:03

      ערב טוב זיו, בהנחה שאין בחוזה התחייבות כלשהי ששוכר חלופי יהיה מוסכם על השותף השני, אין לך כל מחוייבות חוזית אליו ודי בכך שתביא שוכר חלופי שיהיה מקובל על בעלת הדירה.