אשמח לקבל תשובה זה דחוף לי

  • חוזה עבודה\התלמדות
    יפית | 03/07/2009 21:18

    יש לי עובד מזה מספר חודשים,אשר הגיע אליי ללא מקצוע ואני הכשרתי אותו מ-א' ועד ת'. כיום אפשר לומר שהוא "מקצועי בתחום" הרבה יותר משהגיע. כעת אנחנו סוגרים על משכורת כעובד אבל אני רוצה שבעת הסגירה הוא יחתום לי כי הוא עד עכשיו למד והוכשר והוא מתחייב לעבוד במקום מינימום שנה אחרת יצטרך לשלם על תקופת ההכשרה אשר שווה לא מעט כסף. אני יודעת שהייתי צריכה לעשות זאת תחילה אבל לא עשיתי זאת. האם מבחינה חוקית אני יכולה להחתים על דבר כזה? מה שכן הוא חתום זה שאין לו אפשרות לפתוח עסק מסוג זהה באזור שלי,או לפרסם באזורי,או ליצור קשר עסקי כזה או אחר עם לקוחותיי מחוץ לשעות העבודה אחרת יקנס בסכום מסויים---אני מקווה שזה קביל בבית משפט?! השקעתי בו המון שעות,ימים,שיעורים פרטיים ממני מעובדיי וממורים מהתחום.

    • אשמח לקבל תשובה זה דחוף לי  לת
      יפית | 05/07/2009 13:58

    • תשלום על התלמדות
      עו"ד צורי דוד | 06/07/2009 13:44

      מבחינה חוקית את יכולה להחתים אותו על התחייבות כאמור, אבל הוא לא חייב לחתום. ההתחייבות שעליה החתמת אותה למניעת תחרות, קרוב לודאי שלא תהיה קבילה מבחינת ביהמ"ש, אלא אם תצליחי להוכיח שהאיסור הוא כדי למנוע ממנו לעשות שימוש בסוד מסחרי עליו את שומרת כסוד מסחרי, עצם העובדה שאת לימדת אותו את מה שהוא יודע לא מספיקה לצורך הענין.