נחש, עכברים ומיני מזיקין אחרים בדירה

  • עזיבת דירה לפני תום השכירות
    משכיר דירה | 03/07/2009 16:50

    דיירי ביתי טוענים כי נכנס לבית נחש וכי הם סובלים מג'וקים ואף כי היה עכבר בבית. הדירה היא דירת גן כמעט חדשה באיזור יוקרתי ובבנין מתוחזק. הם קבלו את הדירה ללא כל פגם, חורים או סדקים, ואף הזמינו הדברה לפני הכניסה. בנוסף, לפני כניסתם לדירה הוספתי לבקשתם רשתות בכל החלונות והדלתות. לעניות דעתי, הבעיה אינה קשורה בדירה ואין דבר שאני כבעל הדירה יכול או יכולתי לעשות ולא עשיתי. לטענתם, בעקבות ה"נחש" הם אינם גרים בדירה ומבקשים לעזוב אותה מיידית ללא תנאים, דבר שישאיר אותי כמובן עם אובדן הכנסה משמעותי בעיקר כאשר אני משתמש בדמי השכירות לשכירת דירת מגורים. בחוזה מצוין כי עליהם למצוא דיירים חלופיים המקובלים עלי אם יחפצו לעזוב לפני תום השכירות. עם מי הצדק? תודה

    • נחש, עכברים ומיני מזיקין אחרים בדירה
      עו"ד חרמון רוני | 05/07/2009 11:46

      המשכיר חייב תוך זמן סביר לאחר שקיבל דרישה מהשוכר לתקן במושכר כל דבר השולל או המגביל הגבלה של ממש את השימוש במושכר לפי ההסכם זולת אם מדובר בפגם שתיקונו אינו חל על משכיר. אין ספק, כי הימצאות נחש בדירה שוללת ו/או מגבילה את השימוש במושכר.אך יחד עם זאת, אם עשית את כל הפעולות הנדרשות לסילוקו של מטרד זה והנחש סולק (כולל עכברים וג'וקים) לא תהיה בידי השוכרים טענה כנגדך ואכן יהיה עליהם למצוא דייר חלופי כקבוע בהסכם אם ירצו לעזוב לפני תום תקופת השכירות..