תביעה בעקבות שכירות

  • תביעה חוזית כנגד שוכר
    שחר | 02/07/2009 22:23

    תבעתי שוכר בגין נזקים חמורים שגרם לדירתי. בהסכם שכירות הוא התחייב להחזיר את הדירה במצב תקין (למעט בלאי סביר) וכן לסייד את הדירה (לא סוידה). חודש לאחר פינוי הדירה, שלחתי לו מכתב ובו דרשתי ממנו לפצותי על הנזקים שנגמרו לדירה. ציינתי שמדובר בסכום מינימלי ושאם לא ישלם אאלץ לפנות לבית המשפט, דבר שיגדיל את הוצאותיו. הוא לא הגיב. לאחר ייעוץ משפטי החלטתי לתבוע גם רכיב של אובדן דמי שכירות בעבור החודש בה לא יכולתי להשכיר את הדירה. (לא ציינתי במכתב) שאלתי היא פשוטה: האם השופט/ת יכול להגיד לי שאני מנוע מלתבוע ברכיב זה (למרות שהדירה אכן לא הייתה יכולה להיות מושכרת, היא הוחזרה כחורבה) בשל כך שלא ציינתי זאת במכתב (ותבעתי סכום נמוך יותר)? למען הסדר הטוב, הסיבה האמיתית שלא תבעתי את הרכיב הזה כי אני לא כל כך בקיא בתחום המשפטי ולא חשבתי על זה, ובטח לא בגלל שאני חסר תום לב. תודה, שחר

    • תביעה בעקבות שכירות
      עו"ד צורי דוד | 06/07/2009 13:40

      אתה חופשי לתבוע את מלוא נזקיך ואין בכתיבת המכתב כדי להגביל אותך.